Poas Icin Acik Artirma, 3 Mart`ta.

23.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Petrol Ofisi`neait yuzde 51 oranindaki kamu hissesinin blok satisi icin 3 Martta acik artirma yapilacak. Ozellestirme Idaresi Baskanligi`ndan yapilan aciklamada, POAS`in nihai pazarlik gorusmelerinin 3 Mart Cuma gunu yapilacagi, gorusmelerin seffaflik ilkesi geregi noter ve basin onunde olacagi bildirildi. POAS ihalesi icin son revize teklifler ise 24 Subat Persembe gunu verilecek. Daha sonra firmalar 3 Mart`ta acik artirmaya cagrilacak. Aralarinda medya kuruluslarinin da bulundugu guclu konsorsiyumlarin yaristigi POAS ihalesinde geri sayim basladi. POAS`in 1998 yilindaki ihalesinde 650 milyon dolardan acilis yapilmis, daha sonra teklif 1 milyar 160 milyon dolara kadar yukselmisti. Bu kez ilk ihaleden farkli olarak firmalardan revize teklif hazirlamalari istendi. Eger firmalarin verdikleri teklifler yeterli gorulmezse, acik artirmrada fiyatlarini yukseltmeleri istenecek. Halen on izin icin Rekabet Kurulu`ndan onay beklenen POAS ihalesinde, acik artirmanin ardindan teknik olarak ihale tamamlanacak. Daha sonra sonuc tekrar Rekabet Kurulu`na gonderilecek, onay alindiktan sonra Ozellestirme Yuksek Kurulu`na sunulacak. Kazanan teklif sahibine bildirim yapildiktan sonra, finansmanin saglanmasi icin 90 gun sure taninacak. Tum calismalarin 2000 yilinin ikinci ceyreginde tamamlanmasi planlaniyor.
Alarko Holding Genel Muduru Ayhan Yavrucu, POAS`in fiyatina iliskin basinda yer alan haberlerin `spekulatif` oldugunu, bu tur aciklamalari yapan kisilerin POAS hakkinda gercek bilgiye sahip olmadiklarini savundu. yavrucu, POAS ihalesine teklif veren 4 konsorsiyumun esit sansa sahip oldugunu da vurguladi. Ozellikle Petrol-Is Sendikasi tarafindan POAS`in borsadaki hisseleri gozonune alindiginda yuzde 51 hissesinin degerinin 3 milyar dolara yakin ciktiginin hatirlatilmasi uzerine Ayhan Yavrucu, `Soyleyen kisilerin POAS`in kayitlarini, gelir tablolarini, yonetim sistemini, organizasyonunu bildigini sanmiyorum. Bence bunlar, ihale oncesi yapilan spekulasyonlar. Bunlarin hicbirinin gercek bilgiye dayandigini zannetmiyorum`d edi. Ihalede ortaklik kurduklari Vakifbank`i `bulunacak en iyi partner` olarak tanimlayan Yavrucu, `Vakifbank`la hicbir problemimiz yok. Son derece uyumlu bir ortakligimiz ve iyi bir calismamiz var. Vakiflar Bankasi`ndan cok memnunuz. Gercekten bulunabilecek en iyi partnerlerden biri` diye konustu. Yavrucu, ihaledeki sanslarini ise, `Herkes kadar sansimiz var. Herkes kendinde ne kadar sans goruyorsa, biz de o kadar sansliyiz` diye konustu.
Dogus Holding Genel Muduru Suleyman Sozen ise POAS`in pazar payinin yuzde 44`un altina indigini, Kurum`un pazar payini yukseltmenin zor oldugunu belirterek, `POAS`in Istanbul`daki pazar payi sadece yuzde 6. Bu da Shell`in ucte biri` dedi. Sozen, POAS`la ilgili bilgi odalarinin konsorsiyumlara acilmasinin nedenini, tanitim kitapcigunda detayli bilgi verilmemesi oldugunu belirterek, POAS`ta istihdam edilen isci sayisinin yuksekligine dikkat cekti. Sozen, persembe gunu son tekliflerini, revize edilecek yeni fiyatlara gore vereceklerini de vurguladi.
Petrol-Is Sendikasi Baskani Mustafa Oztaskin, POAS`la muakvelesi olan bayilerin, hizli bir sekilde ofisi terketmeye yonlendiridigini belirterek, `bu cok carpici birsey. Ozellikle ozel sirketlerin dagitimlarinin basina, POAS`in eski calisanlari getirildi. POAS`in pazar payinin yuzde 44`lere kadar dusuruldugunu ifade eden Oztaskin, `POAS`in pazar payinin dusurulmesi, borsa degerinin ve fiyatin da dusmesine yol acan bir etken. POAS`in hisse senetleriyle ilgili oynamalar, son 1-1.5 aydir doruk noktasina ulasti` dedi. Sirketlerin verecegi revize tekliflerin acik artirmada yukselmeyebilecegini kaydeden Oztaskin, `Deger tespitlerinin aleni bir sekilde yapilmasi gerekiyor. Arsalarin degerit espit edilemiyor. Deger tespiti yapilacaksa, gizli odalarda bilgiler aktarilarak degil, aleniyet kurallari icinde toplumun bilecegi seyler olmali. Gizli odalarda birseyler kaciriliyor` diye konustu. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.