Poas`ta Hersey Bitmedi.

12.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yillardir ozellestirmekapsaminda olan POAS nihayet gectigimiz hafta yapilan ihale ile devletin elinden cikma surecinde. Is Bankasi-Dogan Holding konsorsiyumu, 1 milyar 260 milyon dolar fiyat ile ihalenin birincisi oldu. Simdi ise gozler Ozellestirme Yuksek Kurulu ve Rekabet Kurulu`nda. Gecen yil yapilan ve daha sonra iptal edilen satista Ozellestirme Yuksek Kurulu (OYK), ihaleyi ucuncu olan Is bankasi-PUIS (Petrol Urunleri Isveren Sendikasi) konsorsiyumuna vermisti. Bu kez ise ihalenin, en yuksek fiyati veren IS Bankas - Dogan Grubu konsorsiyumuna verilecegine kesin gozuyle bakiliyor. Bu yilki ihaleye katilmayan PUIS ise Danistay`a yaptiklari itiraz basvurusunun cevabini bekliyor. PUIS Baskani Ismail Aytemiz, petrol Ofisi`nin ikinci defa yapilan ihalesinin cok seffaf bir sekilde gerceklestigini belirterek, kendilerinin yeni ihaleye girmeme nedenini Rekabet kurulu`nun `Petrol ofisi bayileri, Petrol Ofisi yonetimine giremez` karari icin Danistay`a yaptiklari basvurunun zamaninda cevaplanmamasi olarak acikliyor. Aytemiz, sunalri soyluyor: `Ilk ihalede Rekabet Kurulu`nun `petrol Ofisi bayelire yonetime goremez` karari uzerine Danistay`a basvurmustuk. Danistay kararini yilbasina kadar aciklayacakti. Ama bu gecreklesmedi ve biz ikinci ihaleye giremedik. Ancak bu ihale de seffaf bir ihale oldu.` Bazi cevrelere gore, POAS`in 4 milyar dolar kadar degeri bulunuyor. Is Bankasi-Dogan Holding konsorsiyumu ise en yuksek fiyat olarak 1 milyar 260 milyon dolarla ihaleden birinci cikti. POAS`in fiyatinin cok altinda satildigi yonundeki elestirilere cevap veren PUIS Baskani Ismail Aytemiz, rakamin yeterince uygun oldugunu soyluyor. Aytemiz `POAS`in gayrimenkullerinin degeri 300-400 milyon dolari gecmiyor. Ihalede ortaya cikan fiyat POAS`in yuzde 40`a yaklasan pazar payina verilmis fiyat. Eger Petrol OFisi bayileri yeterenci satis yapmasiydi bu fiyati bulamayabilirdi` diyor. OZellestirmenin en onemli yani sermayenin tabana yayilmasi. Ancak bu ihalede gruplarin yer almasinin, bu amaci engelledigi yonunde elestirilerin yersiz oldugunu belirten AYtemiz, ihale sonucunde IS Bankasi ve Dogan Grubu`nun kazanmasini isabetli bularak, bu sayede sermayenin daha cok tabana yayilacagini soyluyor. Aytemiz soyle konusuyor: `Ozellestirmede cogulcu topluluklar cok onemlidir. POAS`in ilk ihalesinde ucuncu oldugumuz halde bize verilmesi de tabanimizin genis olmasindandi. Bu yil biz yoktuk. Tabani genis olan Is Bankasi vardi ve ihaleyi de onlar kazandi. Bu da sermayenin tabana yayilmasi icin iyi bir sey.` Aytemiz, Danistay kararinin kendileri lehine sonuclanmasini beklediklerini belirterek sunlari soyluyor: `Karar bizim aleyhimize olursa, bunu yonetim kurulunda gorusup hukukculara danisiriz. Ona gore yeni bir hareket tarzi belirleyecegiz.` (INTERMEDYA EKONOMI)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.016 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.