Renault Clio III Türkiye`den yola çıkıyor

17.06.2005 - 10:03 | Son Güncelleme :

Renault, Bursa`da, 2006 başında üretmeye başlayacağı Clio III`ün yüzde 80`ini ihraç edecek. Toplam 953 milyon euroluk yatırımın ürünü olan Clio III`ün lansmanı eylülde Fransa`da başlayacak

<ımg hspace="10" src="http://www.milliyet.com.tr/2005/06/17/ekonomi/resim/eko05.jpg" align="right" vspace="10" border="1">
Fransız otomobil firması Renault, Türkiye`de Bursa fabrikasında üretilecek yeni Clio III modelinin yüzde 80`inin ihraç edileceği bildirildi. Clio III`ün tanıtım toplantısında konuşan Renault Grubu Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Michel Gornet, Oyak Renault`nun 216 milyon euroluk yatırımla Bursa`da 2006 başında seri üretimine başlayacağı Clio III modelinde üretimin yüzde 80`i ihraç edilecek dedi.
Yeni Clio için sadece Bursa fabrikasında değil, Fransa`da da yatırım yapıldığını belirten Gornet, toplam rakamın 953 milyon euroya ulaştığını bildirdi. Gornet, Clio II için 49 aylık dizayn çalışması yapılmasına rağmen Clio III`te 28 aylık dizayn çalışması ile bir rekor kırdıklarını belirterek, maliyet, kalite ve süre açısından Clio II`nin ulaştığı noktayı geçmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bursa`daki fabrikanın sadece Türkiye için değil Renault`un geneli için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Gornet, Clio III`ün ticari lansmanının eylül ayında Fransa ile başlayacağını, ardından diğer ülkeler ve Türkiye`de satışa sunulacağını kaydetti.

Üretim artacak
Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet de Bursa`daki fabrikada yılda 170 bin araç ürettiklerini, bu rakamı ileride 250 bine çıkarabileceklerini belirtti. Son 6 yılda ihracat cirosunu 5 milyar dolara çıkardıklarına işaret eden Alain Gabillet, Clio III`ün Bursa`daki fabrikada Clio Symbol ve Megane II Sedan`ın ardından üretilecek üçüncü araç olacağını, saatte 25 araç ve yılda 150 bin araç üreteceklerini kaydetti.
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise Clio III`ün B segmentinde bir araç olduğunu, bu segmentin hızla geliştiğini ve talebin arttığını, bu yıl Modus modeli ile karşılamaya başladıkları talebi, gelecek yıldan itibaren Clio III ile birlikte sürdüreceklerini söyledi. Aybar, pazarlama onayının alınacağı Şubat 2006`ya kadar Clio II`yi ithal ederek Türkiye`de satmaya devam edeceklerini belirtti.


Yeni Clio 17 cm uzadı
Bir önceki Clio`ya göre 17 cm daha uzayan 6.3 cm yüksekliği artan Clio III`ün genişliği ise eskisine göre 7 cm daha artmış. 5 kapılı ve 3 kapılı olmak üzere iki farklı modelde satışa sunulacak olan Clio III`ün şasi taşarımı ise Megane II`den esinlenmiş. Aracın, 3 adet benzinli (1.2-75 hp, 1.4-100 hp, 1.6-110 hp) ve 2 dizel (1.5-70 ve 85 hp) motor seçeneği bulunuyor. Clio III, 5 vitesli manuel ve 4 kademeli otomatik vites seçenekleri de tüketicilerin tercihine sunuluyor. Ayrıca direksiyonun arkasında bulunan robotize vites artırma tuşları önemli bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Güvenlik konusunda ise son derece iddialı olan Clio III, 5 kapılı modelinde 6 olan hava yastığı sayısı, 3 kapılı versiyonunda 8`e çıkıyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
995 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.