Rus zenginlerine buzdolabı satacak

15.03.2006 - 11:10 | Son Güncelleme :

Türkiye, birçok sektörde bölgesel merkez oluyor. Beyaz eşya ve elektronik sektöründe distribütörlük ve perakende alanlarında faaliyet gösteren Enkay Group da dünyanın en lüks buzdolabı, soğutma ünitesi, şaraplık ve fırın markalarının bölgesel satış üssü oldu. Enkay Group, Amerikalı Sub Zero soğutma ve Wolf pişirme ürünlerinin Rusya ve İran distribütörlüğünü aldı. 2006 yılı içinde önce Rusya’da ardından İran’da birer şirket kuracaklarını açıklayan Enkay Group ortağı ve Genel Müdürü Nadir Bayat, “Türkiye’de Forbes’in en zenginler listesinde yer alanların hepsinin evinde Sub Zero ve Wolf marka ürünler yer alıyor. Bu iki markayı Türkiye’de Enkay Group temsil ediyor. Şimdi, bu iki markanın Rusya ve İran temsilciliğini de aldık. Dünyanın en lüks iki markasını Rusya’da ve İran’da artık biz satacağız. İlk olarak 2006 yılında Rusya’da kendi şirketimizi kuracağız. Şu anda bu iki ülkeye Türkiye üzerinden re-export satış yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

20 BİN YTL’YE BUZDOLABI

Türkiye’de Enkay Group’a ait Enplus mağazalarında satılan Sub Zero ve Wolf marka ürünlerin ortalama fiyatı 15-20 bin YTL. Bu iki lüks markanın Türkiye satışı yılda 300 adet civarında gerçekleşiyor. Dünyada ve Türkiye’de en zenginler listesine girenlerin hepsinin mutfaklarında bu iki markanın ürünlerinin bulunduğunu belirten şirket ortağı ve genel müdür yardımcısı Pınar Topdaş, “Hedefimiz müşteriye uygun en iyi çözümü bulmak. Tüm elemanlarımız bu yönde eğitim alıyor. Hedef kitlemiz, temsil ettiğimiz markalar itibarıyla çok özel ürünlere yönelen bir kesim. Bu kesim, yaşadıkları mekanlarda çok özel ve farklı ürünleri tercih ediyor” dedi.

Enplus’lar 50’ye çıkacak

ENKAY Group, distribütörlüğünü yaptığı markaları 2001 yılına kadar bayileri kanalıyla yapıyordu. 2001 krizinin bütün piyasaları etkilediği ve bayilerin zor günler geçirmesi nedeniyle Enkay’ın ortakları kendi perakende ağlarını oluşturma kararı aldı. Krizden Enplus beyaz eşya ve elektronik mağazalarını kurma ve geliştirme kararıyla çıkan Enkay, 1 milyon dolara yakın yatırımla ilk üç mağazasını açtı. Aradan geçen dört yılda mağaza sayısı 14’e yükseldi.

Enplus mağazalarında, Loewe, Kenwood, Onkyo gibi elektronik markaları ve General Electric, Sub- Zero, Wolf, Zen, Küppersbusch gibi beyaz eşya ve ankastre ürünler satılıyor. Enplus ayrıca Tepe Home’un beş mağazasında shop-in-shop sistemiyle faaliyet gösteriyor.

2006 yılı sonunda mağaza sayısını 20’ye çıkarmayı hedefleyen Enkay Group’un üç yıl sonra ulaşmak istediği mağaza sayısı 50. Ayrıca Enkay Group, bu yıl bin m2’lik özel bir konsept mağaza açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Son yıllarda kentleşmenin özel yaşam projeleriyle hareketlenmesi, beklentilerin değişmesi nedeniyle şirket, Ağaoğlu My Country, Sur Yapı Greenium Park, Selvice Evleri, Acarlar, Acarİstanbul gibi büyük konut projelerine ürün verme anlaşması yaptı.

Enkay 1975’te kuruldu

1975 yılında kurulan Enkay, 1996’da Kenwood, 1998’de Loewe ve General Electric, 1999 yılında da Sub Zero ve Wolf markalarının distribütörlüğünü aldı. Beyaz eşyada 100, ankastre mutfak ürünlerinde 50 bayi ve 500’ü aşkın elektronik bayii bulunan Enkay Group, müşterisine bireysel yaşam birimlerine uygun çözümler sunmayı amaçlıyor. Grubun yönetim kurulu başkanlığını Hasan Hüseyin Yavuz yürütüyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
991 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
996 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.