Sabanci`dan, Koc Ve Dogus`a `turizmde Evlenelim`teklifi.

10.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sabanci Holding Yonetim Kurulu Baskani Sakip Sabanci, Koc Holding ve Dogus Holding`e, turizm sektorunde evlilik teklifinde bulundu. Sabanci, uc grubun turizm yatirimlarini Turizm Holding adi altinda birlestirmesini onerdi. Sabanci Holding Yonetim Kurulu Baskani Sakip Sabanci, Turk gazeteciler icin Almanya ve Ingiltere`ye duzenledigi `DupontSa` turunda Turkiye`deki rakiplerine ciddi evlilik teklifi yapti. Sabanci, `1998 yilinda dunyada 2.4 trilyon dolarlik sirket evliligi olmus. Simdi iki buyuk Alman bankasi birlesiyor. Birlesmeler cig gibi geliyor. Birlesme ciginin altinda kalmamak icin biz de Turkiye`de birlesmeleri gundeme getirmeliyiz` dedi. Sabanci, yaptigi `birlesme ciginin altinda kalmayalim` uyarisinin ardindan hemen somut onerisini gundeme getirdi. Sabanci, Koc Holding ile Dogus Holding`e yonelttigi oneriyi soyle acikladi: Dogus Holding`in otelleri var. Koc Holding de bazi otellere sahip. Bizde de Sabanci olarak Hiltonsa zincirimiz var. Ben diyorum ki ucumuz biraraya gelsek, DuPont`la bizim yaptigimiz gibi, otellerimizi ortaya koysak. Bunlari bir Turizm Holding catisi altinda toplasak, fena mi olur? Biz DuPont`la oyle yaptik. Biz Sasa`yi koyduk onlar, Ingiltere ve Almanya`da toplam dort fabrika koydu. Diger tespitlerini yabanci danisman yapti. Sonunda yuzde 50-50 ortaklik geldi. Sabanci-Koc-Dogus biraraya gelip Turizm Holding`i kursun`. Sabanci, kuracaklari Turizm Holding`in baska otelleri de bunyesine katabilecegini belirterek, soyle konustu: `Ucumuz kendi otellerimizi koyariz. Yetmedi, eli yuzu duzgun ama iyi isletilmeyen otelleri de bunyemize katabiliriz. Ayrica bazi ciddi seyehat acentalarini alabiliriz. Baktik bu Turizm Holding iyi is yapiyor, zaman gelince ayni cati altinda THY`na talip oluruz. Bakin birlesmeler sirketlerin cirolarini, sermayelerini buyutuyor. Insan kaynagini daha iyi kullanmayi getiriyor. Butun dunya bunun icin birlesirken, biz neden birlesmeyelim?` (HURRIYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.