'Seçim gecesi sabaha kadar nöbetteyim'

05.06.2015 - 15:33 | Son Güncelleme :
'Seçim gecesi sabaha kadar nöbetteyim' | Genel Haberler

Enerji Bakanı Taner Yıldız, seçim gecesi yaşanabilecek elektrik kesintisi haberlerine yönelik net bir açıklama yaptı

Yıldız, “Kimse trafoların, elektrik direklerinin arkasına sığınamayacak. Seçim gecesi takip üssünde olacağım. Kediler veterinerleri dinlerse memnun olurum. Seçim gecesi sabaha kadar nöbetteyim” dedi.

Taner Yıldız’ın Vatan Gazetesi’ne verdiği röportaj satır başları şöyle:

- Seçim günü öğleden sonradan itibaren kontrol merkezinde, ekranların başında olacağım. 8 Haziran sabahına kadar da bizzat yöneteceğim Türkiye’nin her noktasında, elektrik ile ilgili her türlü gelişmeyi.

Haberin Devamı

- Ankara Gölbaşı’na kurduğumuz merkezde, 21 dağıtım bölgemiz ile on-line bağlantıda olacağız. Basına ve dolayısıyla kamuoyuna açık şekilde... Herhangi bir aksaklık olması halinde, herkes ekrandan görebilecek ve buradan anında müdahale imkânımız olacak. 686 trafo merkezimiz var. 8 bine yakın çalışanımız görev başında olacak. İzinleri kaldırdık.

- Seçim güvenliği ile ilgili, enerji kaynaklı bir sıkıntı öngörmüyoruz. Ancak atmosfere açık bir işletmeyiz ve hiçbir şey yüzde 100 garanti değildir. Seçim günü, fırtınalı bir hava ön görülmüyor. O yüzden bunların her birisini değerlendirdik.

- Böylece, kimse trafoların, elektrik direklerinin arkasına sığınamayacak bu seçimde. Bu zaten çok istismar edilen bir konu. Bakın son iki seçimde, yerel seçimlerde 47, cumhurbaşkanlığı seçiminde 41 milyon kişi oy kullandı bu ülkede. Ben soruyorum; bunlardan tek bir kişi, “Ben elektrik yüzünden oy kullanamadım” ya da “Elektrik kaynaklı bir sorun sebebiyle benim oyum geçersiz sayıldı” diyor mu, dedi mi? Tek bir kişi yok.

VETERİNERLERİN ESPRİSİ

- Veteriner Hekimleri Odası’nın esprili bir ilanı var. Kedilere, seçim günü trafolardan uzak durmaları çağrısı yapıyorlar. Böyle esprili yaklaşımlara ihtiyacımız var şu gergin ortamda.
- Veteriner hekimlerimizin sözleri geçiyorsa bizim için mahsuru yok, memnun olurum. Kediler üzerinde en çok onların sözünün etkisi olur diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘AĞIR SONUÇ DOĞURABİLİR’

“Ak Parti’nin tek başına iktidarının devamı dışındaki seçenekler, Türkiye için kabul edilemez ve bedeli çok ağır sonuçlar doğurabilir. Mesela CHP, “Nükleer enerjiye karşı değilim ama Akkuyu’da olmasına karşıyım” diyor. Olmaz ama iktidara gelseler ne yapacaklar? Açık ve dürüst olmamız lâzım. Dışarıdan yapılamayacağını söylemek kolaydır. CHP, bizim özel şirketlere 150 milyar Dolar para kazandırdığımızı söylüyor. Bakın, enerji sektörünü kamu eliyle yapmaya kalkarsanız, bütün yapıyı bozarsınız.”

‘YATIRIMCIDA KAYGI YOK’

- Dış yatırımcı, uluslar arası sermaye, hepsi Türkiye’deki siyaseti izliyor. Yabancı yatırımcıda şu anda bir kaygı yok. Büyüme hedefi varsa, dış yatırımlar devam eder. Türkiye, bütün spekülasyonlara rağmen, hâlâ yatırım yapılabilir bir ülke.

- Bakın, birileri, Türkiye’deki özgürlüklerin tartışılmasına uğraşıyor. Belli yerlerde tartışılıyor da. Ama buna rağmen, vesayete karşı en net tavrı koyanın Ak Parti olduğunu da görüyorlar, biliyorlar.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.011 TL        
BORSA
997 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
988 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.