Sihirbazin Haftalik Yorumu.

16.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

TAT KONSERVE: Teknik olarak direncini yeni kiran senette hareketin henuz basindayiz. Bu nedenle gecen hafta alim yapamayan okuyucularimiza bu hafta da kesin alim onerimizi devam ettiriyoruz. Gec kalmadan trende yerinizi alin cunku senet valizlerini topladi ve gitmek uzere. Gecen haftaki yazimi tekrarliyorum: Avrupa`nin en buyuk salca ureticisi olan sirket, 1999 yilinda urettiklerinin %43`unu ihrac etme basarisini gostermistir. Finansal borclarini onemli olcude azaltan sirket, toplam finansal borclar/toplam pasifler oranini 12/98 bilancosunda 0.28 seviyesinden, 12/99 bilancosunda 0.4 seviyesine dusurme basarisini gostermistir. Bizim tahminimize gore 750 milyar civarinda gerceklesebilecek kar rakami ile hisse kisa surede 20 bin seviyelerini test edebilecektir. Sirketin 2000 yili sonunda 5 trilyona yakin bir kar rakami aciklamasini beklemekteyiz.
ECZACIBASI YATIRIM: Sirket istiraklerinin zenginligiyle goz kamastirmaktadir. Eczaci MD, Eczaci YO, Atli Zincir, Eczaci Ilac, Intema, Eczaci Holding, Eczaci Yapi sirketin istiraklerinden bazilaridir. Senet Elliot`a gore yukari 5. dalgasini yapmaktadir. Buna gore hedefler sirasiyla 15000 ve 20.000 seviyeleridir. Ozellikle dusenk analin yuksek sayilabilecek bir hacimle Cuma gunu yukari dogru kirilmis olmasi teknik acidan olumludur. Yabancilarin ve fonlarin da sevdigi, likit kagitlardan biri olan senet sabirli yatirimcisini ihya edecektir. Yapmis oludgumuz analizlere gore hissenin esas cikisi, 10500 seviyesi destek yapildiginda baslayacaktir. 12 aylik bilanco baz alinarak yapmis oldugumuz analizlerde ise hissenin gercek degerinin 30000 seviyeleri oldugu ve buralara gitmekte fazla zorlanmayacagi gorulecektir.
BEKO ELEKTRONIK: 1999 yilinda 25000 adet Pc bilgisayar satisi gerceklestiren sirketin bu yil icin satis hedefi ise 40000 adet. 1999 yilinda taseron olarak 41 degisik marka icin uretim yapan ve bu cercevede 47 degisik ulkeye toplam 1 milyon 175 bin adet televizyon ihrac eden sirket, ihracattaki bu basarisi sayesinde yurticindeki durgunluktan etkilenmiyor. 17250 seviyesindeki kanal direncini ve 18250 seviyesindeki yatay direnclerini bu hafta kirmasini bekledigimiz senet, son gunlerde Arcelik hisselerinin yapmis oldugu prim goz onune alindiginda ucuz kalmis gorunuyor. Dolar bazinda yaptigimiz elliot analizine gore 32500 ve 45000 seviyelerinde orta vadeli hedefler ibulunan sirketin Cuma gunku islem hacmi, onumuzdeki hafta hissede surpriz fiyat hareketleri olabilecegini gosteriyor. Parabolic Sar indikatoru al sinyali vermeye devam ediyor. Her vadede dusunebileceginiz hisselerden.
PETROL OFISI: 80000 seviyelerinde Elliot`un asagi 3. dalgasini ve taban olusumunu tamamlayan senette, artan islem hacmi bize yeni bir trend degisikligi olabilecegini gosteriyor. Ilk hedefi 105000 seviyesi olan senedin, muteakip hedefi ise 130000 seviyeleri. Bolunme beklentisi icinde olan senedin bolunmeden once bu fiyat seviyelerine cekilmesini beklemekteyiz. Bolundukten sonra da yukari sert hareketini devam ettirmesini bekledigimiz hisse, Is C-Dogan konsorsiyumuna satildiktan sonra baslattigi gevseme hareketini tamamlamis gorunuyor. uzun suredir satis baskisi kurularak mal toplandigini gozlemledigimiz senet her an sert bir atak baslatabilir. Her ne kadar 71000 TL gibi bir fiyattan el degistirmis olsa da, bu fiyatin artik defter degeri sayilabilecegini okuyucularimiza hatirlatiyor ve hissenin su anda islem gormus oldugu cari fiyatlarin en az 2 katini hak ettigini dusunuyoruz. Kisa vadeli pozisyonlarinizi olustururken Petrol Ofisi hissesine de portfoylerinizde yer vermenizi tavsiye ediyoruz.
YAPI KREDI BANKASI: Istirakleri arasinda %12 civarinda Turkcell hissesi bulunduran sirketin, aslinda altin yumurtlayan bir tavuk oldugunu yatirimcilarimiz biraz gec de olsa 3. GSM lisansinda olusan fiyat sonucu anlama imkani buldular. 3 yil once 500 milyon dolari cok ve luzumsuz goren zihniyet, bugun yabanci ortaklarinizi razi edebilseler 5 milyar dolara bile kabul diyecekler neredeyse. Ne var ki yabanci ortaklar dusunmek icin zaman istediler, bizimkiler de onlari kandirmak icin. Bizim GSM ihalesinin oldugu saatlerde Ingiltere`de de benzer bir GSM ihalesi yapildi. Burada ihale sonucunda ortaya cikan astronomik fiyatlar ve bizim ihalede ortaya cikan KDV dahil 3 mliyar dolar rakami,hem Turkcell ve Telsim`in, hem de istirakleri arasinda Turkcell ve telsim hisseleri bulunduran sirketlerin piyasa degerlerini adeta bese katladi. Onumuzdeki haftadan itibaren hissenin yukari yonlu hareketinin hizlanarak devam edecegini ve sirasiyla 20500-26000 ve 36000 seviyelerini test edecegini dusunuyoruz.
Bu hafta, bu hisselere de dikkat edin: Tofas Fabrika, Is-C, Bati Cimento, Cukurova Elektrik (BORSAMATIK)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.