Son dakika rüzgarıyla Türkiye turizmde yine ’1 numara’ olur

20.03.2006 - 10:58 | Son Güncelleme :

Türkiye’nin bu yıl yine son dakika bir rüzgar yakalayarak turizmde bir numara olacağını belirten Öger Tur Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nina Öğer, Çok esneğiz. Durumlara kolay adapte olup, sorunları aşıyoruz. Avrupa’da da trendler son dakika rezervasyonlarına doğru kaydı dedi.

TÜRKİYE’nin 2006 yılında da turizmde en çok öne çıkan ülkelerden biri olacağını belirten Öger Tur Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nina Öğer, Çok esneğiz. Durumlara kolay adapte olup, sorunları aşıyoruz. Türkiye bu yıl da son dakika bir rüzgar yakalayarak bir numara olacak diye konuştu. Sorunlar yaşandığında karamsar olmak yerine çok çalışmak gerektiğini öğrendik diyen Öğer, Türk turizminde özgüven oluşuturulması gerektiğini söyledi.

AVRUPA’DA SON DAKİKACI OLDU:
Avrupa’da da trendlerin Türkiye’de olduğu gibi son dakika rezervasyonlarına doğru kaydığını belirten Öğer İnsanların tatil planlamaları büyük ölçüde değişti. Bu nedenle elde edeceğiniz rakamlar son dakikada değişebiliyor dedi. Öğer tatil planlamalarında son dakikaya yönelişin sebebini, Avrupa’da şirketlerin çalışanlarına sunduğu esnek ortama bağladı.

GRİP REZERVASYONLARI DURDURDU: Pazardaki değişikliklere hazır olmak istediklerini kaydeden Nina Öğer, kuş gribinin turizme etkileri üzerine şöyle konuştu: Herkes çok etkilendi. Kuş gribi en son 1940’larda görülmüş. Yüzlerce insan ölmüş. Şimdi yeniden görülmesi herkesi korkuttu. İptaller gelmedi ama rezervasyonlar da durdu. Şimdi yavaş yavaş normalleşiyor.

İNSANLAR KOLAY UNUTUYOR: İnsanların ekonomi ve hayat anlayışlarının değiştiğini belirten Öğer Eskiden bir bomba patlasa herşey biterdi. İnsanlar artık kolay unutuyor. Algılama ve güven ortamı değişmeye başladı. Bir de insanlar artık doğal afetleri, terörü kanıksamaya başladı diye konuştu.

YÜZDE 12 ARTIŞ: Avrupa’da 14 bine yakın acentayla çalıştıklarına değinen Öğer, 2005 yılında Türkiye’ye 1 milyon 350 bin turist taşıdıklarını belirtti. Bunların yüzde 90’ının Almanya’dan geldiğini hatırlatan Öğer, 2006 yılında Türkiye’ye getirecekleri turist sayısını yüzde 12 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye için yılda 2 kere 7 farklı katalog hazırladıklaını bildiren Öğer, Türkiye için farklı ürünler pazarladıklarını kaydetti.

Atlasjet’ten ayrıldık ana işimize odaklandık

ATLASJET’ten kendi istekleriyle ayrıldıklarını belirten Nina Öğer şunları söyledi: Tur operatörlüğü ana faaliyet konumuz. 9-10 havayolu şirketiyle çalışıyoruz. 2005’te Öğer Tur Türkiye’ye 1 milyon 350 bin kişi getirdi. Bunların ortalama yüzde 20’sini Atlasjet’le taşıdık. Tek uçak şirketi yeterli değil. Değişik şirketlerle çalışmak gerkiyor ancak kendi havayolu şirketimiz varken diğer şirketlerden esnek olmalarını isteyemiyoruz. Çünkü tur operatörlüğünde esnek olmak gerekiyor. Ek uçak koydurmak gerekiyor. Atlasjet iç hatlarda tarifeli uçuyor. Ek uçak için tarifeli uçağı çıkarıp bize tahsis etmesi imkansız. Bütün havayolu şirketlerine eşit mesafde olmak için Atlasjet’teki hisselerimizi devrettik. Bizim onlara onların da bize ihtiyacı var. İş ilişkimiz devam ediyor. Biz sadece ana faaliyet alanımıza geri döndük. Benzer başka bir ortaklık da düşünmüyoruz.

Türkiye İspanya’yı 10 yılda yakaladı

TÜRK turizminin çok hızlı büyüdüğünü anlatan Öğer, İspanya’nın 25 yılda yaptığını Türkiye 10 yılda yaptı. Ne İspanya’da ne Yunanistan’da Türkiye’deki gibi modern tesisler yok. İspanya iyi kontrol edemediği için 4 yıl önce işler kötü itmeye başladı. Şimdi yeniden rönesans yapıyorlar dedi. Türkiye’nin de altyapı, kalırım, yol ve alışveriş mekanları gibi eksikleri olduğuna işaret eden Öğer Türkiye’nin potansiyelinin yüksek, kaynak ve çeşitliliğinin çok olduğunu kaydetti.

Antalya’da güneş tutulmasıyla beraber uluslararası maraton

ANTALYA’da bir etkinlik yaratmak için çabaları olduğunu bildiren Öğer, 29 Mart’ta güneş tutulması için rezervasyonlar yapılıyor. Biz de Antalya’da kalıcı bir etkinlik düşünüyorduk. 19-29 Mart arası bir etkinlik planladık. Birinci Antalya Uluslararası Maratonu’nu düzenliyoruz. 2 bine yakın rezarvasyon var. 2 bin 500 kişiyi bulur diye konuştu.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.