Tatil Oncesi Son Seans Kamu Hisseleri Ile 32 Puanyukseldi.

02.02.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB`nda bayram oncesi son seansin yapildigi dun sikisik bir seyir izlendi. Genel olarak piyasanin kamu kagitlari onderliginde hareket ettigi belirlendi. Tek seansin yapildigi borsada, ozellestirme beklentisi olan kamu ve enerji kagitlarina gelen alimlar ile kagit bazinda islemler gerceklesti. IMKB Ulusal 100 endeksi gunun tek seansini 32 puan yukselerek 3547 puandan kapadi. Hisse senetleri yuzde 0.9 oraninda degre kazandi. Sanayi endeksi 2800 puandan 34 puan artisla 2834 puana, mali endeks 4464 puandan 32 puan artisla 4496 puana ulasti. boylece sanayi grubu hisseleri yuzde 1.21, mali grup hisseleri de yuzde 0.71 oraninda deger kazandi. Islem hacmi ise 27 trilyon 51 milyar lira olarak gerceklesti. Bir onceki gun toplam islem hacmi 42 trilyon 813 milyar lira olarak gerceklesmisti. Gune 3516 puanla dengeli baslayan endeks, 3520-3530 seviyeelrinde yatay bir seyir izledi. Bu seviyelerden gelen kar satislari ile minimum 3483 puana inen endeks kamu ve enerji sektoru kagitlarina gelen alimlar ile yeniden yukselise gecti. Ve endeks birinci seansi 32 puanlik artisla maksimum puani olan 3547 puandan tamamladi. Seans icinde Dogan Holding, Medya Holding, Gima, Tupras, Sabanci Holding ve Tofas Otomobil Fabrikalari yuksek islem hacmine sahip olan hisseler arasinda yer aldi. otokar, Demir Yatirim Ortakligi, Bugun Yayincilik, Dogusan, Anadolu Bira ve Anadolu Gida deger kazanan hisseler olarak goze carpti. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
993 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.