Tekstilcinin batık kredi miktarı da artmaya başladı

13.03.2006 - 11:53 | Son Güncelleme :

2004`te aldığı kredinin yüzde 8`ini ödeyemeyen tekstil, bu yıl her 100 liralık kredinin 11 lirasını geri ödemedi. Kur ve Çin rekabeti ile zor durumda olan tekstil sektörünün bankalardan aldığı kredilerde batık oranı da yükselmeye başladı. 2001 yılında toplam krediler içinde yüzde 30`luk batık pay ile başı çeken tekstil sektörü daha sonraki yıllırda topalrlanarak 2004 yılı sonunda batık oranını yüzde 17`ye kadar düşürmüştü. 2005 sonunda ise kredilerden aldığı pay yüzde 9.3`ten 6.7`ye inen tekstil sektöründeki batık kredilerin, toplam batık krediler içerisindeki payı ise yüzde 3 artarak 20.5`e yükseldi. Geçen yıl aldığı kredinin yüzde 8`ini ödeyemeyen tekstil sektörü bu yıl aldığı her 100 liralık kredinin 11 lirasını geri ödemedi. Merkez Bankası`nın, sektör kredileri raporuna göre ocak sonu itibariyle son bir yıllık dönemde firma bazlı krediler yüzde 59 gibi oldukça yüksek bir oranda artarak 98.1 milyar YTL`den 156.1 milyar YTL`ye kadar çıktı. Bu kapsamdaki sorunlu krediler ise yüzde 19.6 artarak 5.1 milyar YTL`ye yükseldi. Sorunlu kredilerin daha düşük oranda büyümesi nedeniyle batık kredilerin toplam kredilere oranı da aynı dönemler itibariyle yüzde 4.3`ten yüzde 3.3`e geriledi. 1 MİLYAR YTL BATIK Geçen yıl ocakta 8.3 milyar YTL olan toplam kredileri yüzde 14.7 artarak 9.4 milyar YTL`ye yükselen tekstil ve konfeksiyon sektörünün, vadesinde ödeyemediği için bankaların batık kredi olarak değerlendirmeye başladığı kredileri ise aynı sürede yüzde 38.7`lik büyümeyle 752 milyon YTL`den 1 milyar 43 milyon YTL`ye tırmandı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.