Thy Maliyet Hesabi Yapiyor.

18.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
TURK HAVA YOLLARI GenelMuduru Yusuf Bolayirli, THY`nin bazi Avrupa havayolu sirketleriyle ortakliga girdigi Qualifliyer Group (QG) girisiminde asil amacin maliyeti dusurmek. Daha cok noktaya ulasmak ve geliri yuksek yolcular tasimak oldugunu ifade etti. TBMM Kit, Komisyonunda Komisyon uyesi milletvekillerin QG konusundaki elestirilerini cevaplayan Bolayirli, `burada asil amac maliyeti dusurmek, dunyanin her noktasina ulasmak, ki burada 421 ucak ile 294 ucus noktasi soz konusu. Ayrica geliri yuksek yolculari tasimaktadir` dedi. Butun kararlarin ozellestirme idaresi onayi alinarak verildigini kaydeden Bolayirli, `Biz Almanya`yi QG kapsami disinda tutacagiz. Bu uygulamada sirketler kendi kimleklerini kaybetmeyecekler. Bu bir imaj konusudur. Tanitim acisindan yararli olacagini gorduk" dedi. Kuracagi ic hat sirketi ozellestirilecek. THY`nin yuzde 100`une sahip olacagi ve Ankara Merkezli bir ic hat sirketinin kurulmasi calismasina da deginen Bolayirli, `bu sirket kurulduktan sonra ozellestirilmesi dusunuluyor. Biz bu konuda yonetim kurulundan karar cikardik. OIB`ye bildirdik. Bu cervevede Feeder Line (Yerel Baglanti Ucuslari) kurularak yerel merkezleri hizmetler verilebilir` dedi. Ankara merkezli sirketin personelinin de Ankara`da yerlesik olaracagini belirterek bu cercevede gelecek yi 10 kucuk ucak ve bir airbus olmak uzere toplam 10 ucagin gelecegini kaydetti. sirketin Kit Komisyonuna sundugu raporda ise Ankara`dan yapilan mevcut 380 baglantinin 1999 yilinda 2.070`e cikacagi belirtildi. ABD`de ucuncu bir nokta kurulacak THY`nin ABD`de halen Newyork ve Chicago`ya uctugunu belirten Bolayirli, `Bu ulkede ucuncu bir nokta dusunuyoruz. Bu miami olabilir. Ama Delta Havayollari ile isbirligi yapilabilirse Atlanta`da olabilir. Delta ile henuz gorusmedik` dedi. Ekim sonu itibariyle personel sayisi 9.596`ya ulasan THY, filosundaki ucak sayisi uc adet kargo ucagiyla birlikte 71 olurken ic hatlarda 33, dis hatlarda da 67 olmak uzere toplam 100 noktaya ucus gerceklestiriyor. Ocak-Ekim doneminde 9.120.534 yolcu tasinirken, bu yil sonunda bu rakamin 11 milyona ulasmasi bekleniyor. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
995 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.