TOKİ`nin en iddialı projesi

11.07.2005 - 10:08 | Son Güncelleme :

Batı Ataşehir`deki üç Emlak GYO projesinden biri olan KentPlus`ın satışı ay sonunda başlıyor. Emay-İpek İnşaat`ın projesi hem inşaat kalitesinde hem de fiyatta iddialı.

Emlakbank`ın kapatılmasının ardından Türkiye`deki planlı kentleşmeye uygun konut üretme rolünü üstlenen tek kurum olan TOKİ`nin, hasılat paylaşımı yöntemiyle İstanbul`da ihale ettiği ilk proje Kentplus Ataşehir, Batı Ataşehir`de satışa çıkan ilk Emlak GYO projesi olacak. Emay-İpek Konsorsiyumu`nun 121 bin metrekare alan üzerinde 6 ayrı site olarak inşa edeceği toplam 2 bin 44 daire, A (üst) gelir düzeyinin standartlarında ancak B+ (orta üst) gelir düzeyinin cebine uygun fiyatlarla satışa sunulacak.

KAYIP ALAN YOK
Kentplus, Türkiye mimarlık tarihi içinde önemli bir isme sahip olan Mimar Dr. Doğan Tekeli`nin imzasını taşıyan, Batı Ataşehir`in en iddialı projesi. Batı Ataşehir son dönemde Emlak GYO`nun çeşitli konsorsiyumlarla yeniden yarattığı bir bölge olması açısından önem taşıyor. Şu anda bölgede üç ayrı yüklenici şirket, toplam 7 bin konutluk projelere başlamak için gün sayıyor. Bu bölgedeki ilk ihaleyi alan şirket Emay-İpek. Emay-İpek`in Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar`ın projeyle ilgili iddiası büyük. Çağlar, Çok üst seviyenin beklentilerini, B+ gelir düzeyinin satın alabileceği fiyatla satacağız diyor. Firma orta veya uzun vadede (4 -10 yıl) yüzde l`in altında faiz oranlarıyla ödeme koşulu sunmayı planlıyor.<ımg height="160" alt="hspace=3" src="http://www.sabah.com.tr/2005/07/11/im//BCEE01BF180DDC4DA3ABFC99b.jpg" align="right" vspace="3" border="0">1.500 YTL -3.000 YTL arası aylık taksitler ödeyerek (Yüzde 20-40 arası değişen peşinatla), KentPlus Ataşehir`den daire sahibi olunabilecek. Projenin ilk etabı 18 ay sonra teslim edilecek. Sonra her 3 ayda bir de bir etap dairenin teslimatı yapılacak. Projenin 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 1 + 1, 70 metrekare daireler 150 bin YTL ve altı, 2+1, 115 metrekare 150-180 bin YTL, 3+1, 140, 165, 175 metrekare 200-300 bin YTL, 4+1, 205 metrekare daireler 300-350 bin YTL fiyatla satışa sunulacak. Nitelikli konut kavramının sık sık telaffuz edildiği son dönemde artık bir binanın yaşanabilir olmasının koşulları da değişti. KentPlus projesinde imzası olan isimler de bu konudaki iddiayı ortaya koyuyor. Dairelerde hiç kayıp alan bırakılmayan projenin mimarı Doğan Tekeli. Tekeli, son dönemde Metro City ve İş Bankası Kuleleri`nin projelerine imza attı. Tekeli aynı zamanda Ağahan Mimarlık Ödülleri jürisi üyesi. İkinci isim, konutların statik projelerinin danışmanlığını yapan ODTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy. Ersoy`un projelerini Kandilli Rasathanesi de onaylamış. Emayİpek Konsorsiyumu da daha önce pek çok taahhüt projesine imza atmış.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.