Turcas yabancıyla enerjiye odaklanacak

31.03.2006 - 09:38 | Son Güncelleme :

Shell Türkiye ile ortak girişim şirketi kurma çalışmaları sonuçlanmak üzere olan Turcas Petrol, enerji ve doğalgaz alanında uluslararası yabancı şirketlerle yeni işbirliklerine gidecek. Enerji alanında büyümeyi hedeflediklerini belirten Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, elektrik üretim ve dağıtımında dünyanın ileri gelen şirketleriyle görüşme içinde olduklarını, bu şirketlerden biriyle de 10 gün içinde ortaklığa imza atacaklarını ifade etti. Erdal Aksoy, `8 - 10 yıldır doğalgaz ve elektrik projelerine hazırlanıyoruz. Bunun sonucu olarak da elektrikte büyük bir Avrupalı şirketle işbirliğimiz birkaç gün içinde paraf aşamasına gelecek ve en geç 10 gün içinde bunu kamuoyuyla paylaşacağız` dedi.

Uluslararası arenada söz sahibi yabancı şirketlerle bu yıl 2 - 3 ortaklığa daha gidebileceklerini belirten Aksoy, `Hedeflediğimiz alanlarda yerli veya yabancı ortaklıklarla işbirliğine giderek büyümemizi bir enerji yatırım şirketi olarak sürdürmeyi planlıyoruz. Elektrik enerjisi üretimi, dağıtımı ve ticareti, doğalgaz ithalatı ve toptan satışının yanı sıra özellikle yurtdışında petrol arama ve üretimi gibi alanlarda projeleri değerlendireceğiz. Dolayısıyla yabancı ortaklıklara giderek, sadece Türkiye`nin değil bölgenin en güçlü şirketlerinden biri haline gelmeyi hedefliyoruz` dedi.

CİRO HEDEFİ 7 MİLYAR DOLAR

Turcas Petrol Olağan Genel Kurul Toplantısı`nda konuşan Aksoy, 2005 yılının kendileri için tarihi bir yıl olduğunu ifade etti. Conoco Philips ile yolları ayrılan Turcas`ın Eylül 2005`te Shell Türkiye ile ortak girişim şirketinin anlaşmasını ve aynı yılın aralık ayında da iş devir sözleşmesini imzaladığını hatırlatan Aksoy, yüzde 30`una sahip oldukları Shell & Turcas Petrol A.Ş`de yönetimde ağırlıklı olarak kendilerinin söz sahibi olduğunu ifade etti. Söz konusu şirketin Türkiye akaryakıt dağıtım ve madeni yağlar piyasasında faaliyet gösterecek lider kuruluşlardan biri olacağını belirten Aksoy, bu şirkette yıl sonu ciro hedefinin 6.5 - 7 milyar dolar civarında olacağını vurguladı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.012 TL        
BORSA
997 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
991 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.