Turizm ’örtülü ödenek’ istiyor

27.03.2006 - 10:38 | Son Güncelleme :

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, beklenmeyen ya da çözümlenemeyen sorunlara müdahale edilebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Turizm Örtülü Ödeneği oluşturulmasını istedi.


TURİZMCİLER hükümetten hem kronik sorunların çözümünü hem de beklenmedik gelişmelere karşı acil destek sağlayabilecek bir ’örtülü ödenek’ düzeni kurulmasını istiyor. Türkiye Seyahat Acenhtaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmalarında turizm sektörünün maliyet sorunlarını, Türkiye ekonomisi için kritik önemini anlattıklarını ve acil nlemler talep ettiklerini söyledi. Bazı sektör temsilcilerinin ’biz oraya birşey istemeye gitmedik’ diye açıklamalar yaptığını belirten Ulusoy, Bu ne demek? Sorunumuz yoksa niye gittik? Tabii ki sektörün çok acil sorunları var ve bunları anlatıp çözüm istedik dedi.

ÖRTÜLÜ ÖDENEK İSTİYORUZ

Haberin Devamı

Türk turizminin sarsıntısız, kesintisiz gelişmesini sürdürebilmesi için acilen Türkiye’nin tanıtım bütçesinin ikiye katlanmasını ve ’Turizm Örtülü Ödeneği’ kurulmasını öneren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy şunları söyledi: Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde örtülü ödenek kurulsun. Bir sorun mu var? Bastıracaksın milyon dolarları işi bitireceksin. Akaryakıt fiyatı mı çıktı, hava yolu firmaları zora mı girdi? Hemen devreye gireceksin. Şu anda İspanya’daki tatili satan Türkiye’dekine göre 70 euro daha karlı oluyor. Örtülü ödenek olsaydı buna müdahale ederdik. Rakibimiz turizm ülkeleri bunu yapıyor. Neden biz yapmıyoruz?

MALİYET PATLADI


Uzun süredir Türkiye’de turizmin patlama yaptığının konuşulduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy şöyle devam etti: Evet turizmmiz hızla büyüyor ancak bu arada maliyetlerimiz de patladı. 2002’de asgari ücret 160 dolardı şu anda 480 dolara gelmiş durumda. Yüzde 200 artmış. bu sektör istihdama dayalı bir sektör.

OTEL TEŞVİKLERİ YANLIŞ

Haberin Devamı

Hükümetin bundan sonra otel yatırımlarını Anadolu’ya teşvik etmesini de isteyen Başaran Ulusoy, Artık Antalya’da, Belek’te, Kemer de mevcut otelleri dolduralım yeter. Onları rehabilite edelim ama orada otel dolu değil sen yanında 20 otel daha teşvik veriyorsun. Yatırım yapmak istiyen gitsin Kütahya’ya, Van’a yapsın diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.