Türkiye`de sigortacılık oldukça hızlı gelişiyor

27.10.2006 - 11:07 | Son Güncelleme :

Hisselerinin yüzde 70.20`lik bölümü Amerikan Liberty Mutual Grubu`na geçen Şeker Sigorta, yeni atılımlara hazırlanıyor. Şirketin yeni dönemde izleyeceği stratejiyi açıklayan Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Joe H. Hamilton, Uluslararası tecrübemizi Şeker`in var olan gücüne katarak daha iyi ve büyük bir şirket yaratmayı planlıyoruz dedi. Hamilton, Liberty Mutual Grubu`nun Türkiye pazarına bakışı konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı:
Türkiye`nin izlediği ekonomik politikalarla Türk sigorta piyasası önemli ölçüde genişlemeye hazır. Bireylerin ortalama harcanabilir gelirleri yükselen bir trende sahip. Arabaları, evleri ve şahsi malları kapsayacak sigorta ürünlerine olan talebi artırıyor.
Piyasanın Liberty gibi servis odaklı sigortacılık anlayışına sahip sigorta uzmanlarına ihtiyacı var. Düzenleyici kurumlar sermaye yeterlilik kriterlerini yükseltmeye devam ettikçe, hayat dışı sigorta piyasasında konsolidasyon beklenmeli.

Kaliteli hizmet, uygun fiyat
Şeker Sigorta`nın yeni dönemde daha kaliteli hasar servisi ve makul fiyatlandırılmış ürünlerle hizmet vermeyi amaçladığını vurgulayan Hamilton şöyle konuştu:
Yeni ihtiyaçlara cevap vermek ve sigortalama prosesini geliştirmek için piyasaya yeni ürünler tanıtmayı planlıyoruz. Birçok ülkede birbiriyle ilişikli pazar/müşteri gruplarına özel pazarlama programlarımızla öncüyüz ve bu dağıtım kanalı yöntemiyle büyüyüp payımızı artırabiliriz.

Amerika`nın 102`nci şirketi
Hamilton, Liberty Mutual`ın dünyadaki yeri konusunda şu bilgileri verdi:
Liberty Mutual Group, Amerika`nın en büyük şirketleri listesinde 102`nci sırada yer alıyor. Amerika`da 2004 yılı doğrudan yazılan primler dikkate alındığında, 8`inci en büyük bireysel sigorta ve 5`inci en büyük ticari sigorta şirketi. Liberty Mutual`ın 39 binden fazla çalışanı, dünya üzerinde 900`den fazla ofisi var.
Liberty Mutual`ın uluslararası birimini devreye soktuğu 1993`ten bu yana düzenli bir büyüme sürecinde olduğunu kaydeden Hamilton şöyle devam etti:
1993`te Liberty International`ın brüt yazılan primleri 40 milyon dolarken, bu rakam 2005 itibariyle yaklaşık 4.1 milyar dolara yükseldi. Liberty International, kurulduğu tarihten bu yana yılda ortalama 3 şirket satın aldı. Yüksek büyüme potansiyeli olan piyasalara yoğunlaştık. Asya, Avrupa ve Latin Amerika`da, 20`den fazla ülkede mevcuduz. Türkiye, Avrupa Bölgesi`nin bir parçası olacak.

Güvenli bir yaşam sunmak
Hamilton, Şeker Sigorta`nın misyon ve hedefleri konusunda şunları söyledi:
Misyonumuz, insanlara daha güvenli bir yaşam için yardım etmek, deprem, fırtına, yangın gibi olaylardan sonra sigortalılarımızın normal yaşamlarını sürdürmesini sağlamak. Kısa vadede, Şeker`i dünya çapındaki operasyonlarımıza entegre etmeyi, orta ve uzun vadede de satın almalar yoluyla büyümeyi planlıyoruz.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.016 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.