Türkler Körfez yatırımcısı ile buluştu

17.09.2015 - 22:28 | Son Güncelleme :
Türkler Körfez yatırımcısı ile buluştu | Genel Haberler

Hürriyet ve GYODER Türk inşaat şirketleri ile körfezli yatirimcilari Dubai’de buluşturdu.

Türk inşaat şirketleri ile Körfez yatırımcısı Dubai’de  bir araya geldi. Hürriyet ve GYODER işbirliği ile gerçekleşen panelde buluşan gayrimenkul sektörü üzmanları Türkiye’nin gayrimenkul yatırımı için doğru adres olduğunu belirtti. Türkiye’de gayrimenkul fiyatlarının hala uygun olduğuna dikkat çeken konuşmacılar Körfezli yatırımcıları Türkiye’de yatırıma davet etti. Gayrimenkul sektörünün profesyonelleri, Türkiye’ye yatırım yapanların kazançlı çıktığına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Dubai’de gerçekleşen Cityscape Emlak Fuarı’nın ikinci gününde Hürriyet ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) işbirliği ile bir panel gerçekleşti. 9 Eylül’de Dubai Conrad Otel’de gerçekleşen panele 170 kişi katıldı. Türkiye’de markalı konut üreten inşaat şirketleri, Körfez yatırımcısı ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Why invest in Turkey (Neden Türkiye’ye yatırım yapılmalı) başlıklı panelde, Türkiye’de son aylarda süren siyasi belirsizlik ve terör olaylarının geçici bir süreç olduğuna vurgu yapıldı. Gayrimenkul sektörünün son 10 yılda hızlı bir gelişim gösteri belirtilirken, Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapanların uzun vadede kazançlı çıkacağı görüşleri açıklandı.

Uluslararası Toplantılar Sürecek

Hürriyet’in son aylarda gayrimenkul sektörünü destekleyecek toplantılar ve organizasyonlar gerçekleştirdiğini belirten Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, “Uluslararası alanda ilk toplantımızı Dubai’de yapıyoruz ve bunlara devam edeceğiz. 67’inci yılını kutlayan hürriyet büyük bir medya dünyası. Okuyucusu ile kuvvetli  bağı olan Hürriyet etkin ve etkili bir mecra” dedi.

Haberin Devamı

2 Milyar Dolarlık Satış

4 yıldır Körfezli yatırımcılarla temas halinde olduklarını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Bugün kendini kanıtlamış ülkeler kaynağını yabancıya mülk satışından sağlıyor. Kaynak sağlamanın en iyi yolu bu. Biz yurtdışında kendimizi değil ülkemizi temsil ediyoruz” dedi. Bugüne kadar yabancı yatırımcıya 2 milyar dolar üzerinde satış yaptıklarını belirten Ağaoğlu, diğer Türk şirketlerinin de yabancıya satış konusunda önemli yol kat ettiğini dile getirdi. Fuara geçmiş yıllarda birkaç firmanın katıldığını hatırlatan Ağaoğlu, “Bu yıl 61 Türk şirketi Cityscape fuarında standı ile katıldı. Geçmişte eleştirdiğim bir konu gerekli özenin gösterilmemesiydi. Artık şirketler büyük yatırımla fuara geliyor ve Türkiye’nin gerçek potansiyelini doğru yansıtıyor” diye konuştu.

Türkiye Sorunları Çözecek Güçte

Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinen Ağaoğlu şunları söyledi:  “Biz yabancıya sadece ev değil yaşam biçimi satıyoruz. Bölgesi karışık olan vatandaşa Türkiye huzur ortamı diyorduk. Son günlerde ülkemizde tedirginlik var. Maalesef şehir haberleri alıyoruz. Son 2 günde Dubai’de şeyh, kral ve sultanlarla yemek yedik görüşmeler yaptık. Net olarak söylemeseler de endişeli oldukları belli. Ancak Türkiye dönem dönem bu olayları yaşıyor. 1994, 2001, 2008 krizleri gördük, hepsini hallettik. Şuan üzücü bir dönem yaşıyoruz ama Türkiye bu sorunu çözecek güçte.”

Gayrimenkule Davet

Körfez yatırımcısını Türkiye’ye davet eden GYODER Başkanı Aziz Torun, “Gerek gelişmiş gerekse gelişen ülkeler bakınca ekonomik çalkantıların, krizlerin  sürdüğünü görüyoruz. Sermaye piyasalarına, para piyasalarına, menkul değerlere bakınca çalkantıların daha yoğun olduğunu görüyoruz. Bundan büyük zarar gören yatırımcı olduğu gerçek. Menkul değerler yerine, kurtları çakalların yönlendirdiği bu pazar yerine daha real daha gerçekçi alana yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu da gayrimenkul sektörü” dedi.

Zenginliğimiz Yer Üstünde

Türkiye’nin  dünya coğrafyasının merkezinde yer aldığını belirten Torun, Türkiye’ni dünya nüfusunun yarısına 4, diğer yarısına 6-12 saat uzaklıkta olduğunu dile getirdi. 110 ülkeye ve yaklaşık 230 şehire direk uçuş imkanı sağlandığını belirten Torun, “Körfezde zenginlikler yerin altında, madeni enerjisi var. Türkiye’de ise yerin üstünde. Tabi zenginlikler, kültürel zenginlikler ve iklimi ile Türkiye öne çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımcı Kazanıyor

Türkiye’de inşaat sektörü oyuncularının orta ölçekli patron şirketleri olduğunu söyleyen Torun, Türk şirketlerin vizyoner ve hızlı hareket kabiliyetine sahip olduğunu ifade etti. Türkiye’nin dünyada müteahhitlik sıralamasında Çin’den sonra ikinci sırada olduğunu söyleyen Torun, “Türkler aynı anda birkaç proje yapıyor. Fazla proje yaparken finansman önemli. Bu nedenle sat-yap modeli uyguluyoruz. Böylece bir projede inşaatın başında ev alan önemli oranda prim sağlıyor. Bu model yatırımcı için oldukça avantajlı” dedi. Gayrimenkul fuarlarında sadece projelerin değil, önce Türkiye sonra da İstanbul’un tanıtılması gerektiğini belirten Torun, Cityscape fuarında yabancı yatırımcıya özel İstanbul’u tanıtan ve gayrimenkul alım satımını anlatan kitaplar dağıttıklarını söyledi.

Cazibe Ölmez

Hürriyet Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir moderatörlüğünde yapılan panelde konuşan Ekonomist Prof Dr Kerem Alkin, Londra, New York’ta yaşanan terör olaylarından örnekler anlattı. Alkin, “Tüm yaşananlar ne New York’un en de Londra’nın yatırım cazibesini öldürmedi. Dünyanın her yerinde ülkeler kalp spazmları olur, atlatılır. Türkiye’de bunları aşar” dedi.  Türkiye’nin son 40 yılda en önemli 20 ülke arasına girmeyi her dönem başardığını belirten Alkin, “Türkiye 16 ya da 18. sırada yoluna devam ediyor. Önümüzdeki dönemde 14’e yükselmesini bekliyoruz. Çin ve Hindistan hariç gelişen ülkelerin büyüme ortalaması 1.7 iken Türkiye’nin 3 oldu” dedi. Gayrimenkulde değer artışının talebe bağlı olduğunu dile getiren Alkin, Türkiye’de çalışan nüfusun 30 yılda 20 milyon artacağını ve bunun yeni talebi de beraberinde getireceğini ifade etti.

Mega Projeler Yapılıyor

Türkiye’de 3. Köprü, 3. Havalimanı, Körfez Geçiş Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi büyük alt yapı projeleri yapıldığını belirten JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, bu yatırımların gayrimenkul pazarını da doğrudan etkilediğini dile getirdi. Sat- yap sistemden yap-kirala-sat modeline geçiş olduğunu söyleyen Alkaş, “Birinci nesil girişimciler iş başında olsada kurumsal yatırımcılar, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve fonların devreye girmesi ile uluslararası pazarda satılabilir ürünler çoğalıyor ve gayrimenkul hizmet şirketlerinin önemi artıyor” dedi. Dünyanın en iyi şehirlerinden birinin İstanbul olduğunu söyleyen Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban ise Türkiye’de konut talebinin canlı olduğuna dikkat çekti. Ülke geleninde 6.5 milyon sağlıksız konutun yenileneceğini hatırlatan Balaban, Türkiye’nin jeopolitik konumu, büyüme hızı ve nüfusu avantajı ile öne çıktığını kaydetti.

Gerekli Düzenlemeler Yapıldı

GYODER Başkan Yardımcısı Ersun Bayraktaroğlu, yabancıların Türkiye’den mülk edinmesinin hukuki alt yapısının oluşturulduğunu belirtti. 2012 yılına kadar bireysel alımlarda sorun olduğunu ancak yapılan düzenlemelerle bu sorunların aşıldığını belirten Bayraktaroğlu, “Yabancının oturma izni sorunu da çözüme kavuştu. Bireysel yatırımda hukuki sorun yok, tapu sistemimiz de şeffaf” dedi. Hem yerli hem de yabancı tüketicileri korumak için Türkiye’de yeni düzenlemeler yapıldığını belirten Bayraktaroğlu, ruhsatını almayan projelerin satış yapamadığını hatırlattı.

Ulaşım Kolaylaşacak

Panele İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren katıldı. Belediyenin İstanbul’un gelişimi için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Eren, bütçelerinin yarısını altyapı için harcadıklarını söyledi. Özellikle ulaşım sorununu çözmek için metro yatırımlarının sürdüğün belirten Eren, “İstanbul’da metro hattı 2013’e kadar 780 kilometreye ulaşacak” dedi.

Kamu Desteği Isteniyor

Türkiye’de yaşanan terör olaylarını yorumlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şunları söyledi: “İstanbul’da büyük gayrimenkul projesi yapan firmaların patronları bu panelde. Fuara ise 61 Türk şirketi katılmış. İş adamları en güzel cevabı böylece verdi. Biz ülkemizi seviyor ev yatırıma devam ediyoruz denildi” diye konuştu. Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmadan önce 2 konuda soru ilettiğini belirten Demircan, şirketlerin ne kadar güvenilir olduğunu, projelerde ruhsat ev  iskan sorunu olup olmadığını araştırdıklarını dile getirdi. Yabancı yatırımcının kamu desteği de istediğini söyleyen Demircan, “Yurtdışıdan organizasyona Beyoğlu’nda yatırım yapan iş adamları ile gelip yanlarında duruyoruz. Eğer bir tereddüt varsa, biz belediye olarak yanındayız diyoruz” dedi.

Panelden Notlar

*Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdür Kaan Yücel, Dubai’de Beyoğlu Piyalepaşa’da yaptıkları kentsel dönüşüm projesini tanıttıklarını söyledi. Dönüşümün zor bir süreç olduğunu söyleyen Yücel, hak sahipleri ile tek tek görüşecek sonuca ulaştıklarını söyledi.

*Gayrimenkul sektörünün son yıllarda önemli gelişim kaydettiğini belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Çetinsaya, İstanbul’da konut fiyatlının cazip olduğunu dile getirdi.

*Yabancı yatırımcının Türk gayrimenkul pazarına ilgisinin giderek arttığını belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Avrupa yakasında yoğunlaşan ilginin giderek Anadolu yakasında da arttığını ifade etti. Tanes yabancının İstanbul’dan sonra Bursa ve Yalova’yı seçtiğini söyledi.

*Türkiye’de yaşanan terör olaylarının geçici bir süreç olduğunu belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya “Hep beraber inadına yatırım yapacağız” dedi. 

*Yabancıya satış konusunda hedefler konulurken bir yandan da iyi bir analize ihtiyaç olduğunu Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “Rekabet ettiğimiz kentler nereler, İstanbul tek adres mi. Avantaj ve dezavantajları neler belirlemeliyiz” dedi.

Zeynep Tandoğan, “Bu toplantıda işbirliği içinde olduğumuz GYODER, partnerimiz Ağaoğlu Şirketler Grubu, Körfezli yatırımcıları ağırlamamıza destek olan Hashim Properties ile ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen’e, sponsorlarımız DKY İnşaat, Emlak Konut, Garanti Koza, İş GYO, Nef, Piyalepaşa ve Vadistanbul’a teşekkür ederiz” dedi.

170 kişinin izlediği panelde 30 yabancı yatırımcı ve 10 yabancı basın mensubu yer aldı.  Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Soyak CEO’su Emre Çamlıbel, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Kuzu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan gibi gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri de paneli takip etti.

AĞAOĞLU: MASLAK KULESİNİ DUBAİ’DE SATTI

Ağaoğlu Şirketler Grubu Dubai’de Türk şirketler arasında tek kalemde yapılan en büyük satışa imza attı. Şirket Maslak 1453 projesinden bir kuleyi 67 milyon dolar bedelle Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na sattı.

Dubai’de gerçekleşen emlak fuarının verimli geçtiğini söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, “Her yıl olduğu gibi fuarda bu sene de hem Türk gayrimenkul sektörünü hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Yine fuarın en çok ilgi gören şirketlerinden biri olduk ve fuarın en yüksek satışını yaparak Cityscape 2015’e damgamızı vurduk” dedi. Halisdemir, Maslak 1453 projesinde 140 dairelik bir kuleyi 67 milyon dolar bedelle Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na sattıklarını dile getirdi.

Fuar öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve karşılığını aldıklarını belirten Önder Halisdemir “Bu yıl  ‘United Nations of Ağaoğlu’ mottosu ile fuara katıldık. Mottomuzun çıkış noktası Ağaoğlu projelerinde 81 farklı milletten insanın bir arada ve huzur içinde yaşıyor olması oldu. Ağaoğlu olarak, farklı kültür ve değerlere sahip insanların barınma ihtiyaçlarını barış ve huzur içinde aynı çatı altında sağlıyoruz. Fuardaki ikinci aksiyonumuz, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin dünya prömiyerini gerçekleştirmek oldu. Bu esnada Dubai Finans Merkezi’ni de ziyaret ederek, bir finans merkezinde olması gereken adımları dinleme fırsatı bulduk. Ağaoğlu olarak, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin gayrimenkul geliştirme alanlarında donanım sağlıyoruz. İstanbul zaten Türkiye’nin finans merkezi artık Uluslararası finans merkezi olmalı, yani Uluslararası finans kuruluşlarının İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yer almasını sağlamak için buraya çeşitli teşvikler ve hukuksal alt yapıyı tesis etmek gerektiğini anladık” diye konuştu.

Önder Halisdemir Dubai Cityscape fuarının ülkemizin tanıtımı için de ele geçmez bir fırsat olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:“ Özellikle mütekabiliyet yasasından sonra ülkemiz Körfez yatırımcıları için çok daha cazip hale geldi. Cari açığı bulunan ve kalkınmakta olan bir ülkenin atabileceği en doğru adımlardan biri yabancıya gayrimenkul satışıdır. Bu güne kadar Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak yabancı yatırımcılara 2 milyar doları aşan satış gerçekleştirdik. Katma değerli bir iş olduğuna inandığımız gayrimenkul sektörü ülke ekonomisine katkı sağlayan sektörlerin başında geliyor. Dubai Cityscape gibi uluslararası platformlara yatırım yapmaktan çekinmemeliyiz. Çünkü yaptığınız yatırımın karşılığını mutlaka fazlasıyla alıyorsunuz. “

ÇALIK GAYRİMENKUL: 500’DEN FAZLA TALEP TOPLADI

Kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360 Dubai’de tanıtıldı. Proje standına binden fazla kişi ziyaret ederken, 500’den fazla bireysel yatırımcı ile görüşme yapıldı. Şirket Suudili bir grup ile 50 milyon dolarlık toplu satış için görüşme yapıyor.

Uluslararası  tanıtımı ilk kez Dubai’de yapılan Tarlabaşı360 projesine 500’ün üzerinde bireysel ve kurumsal yatırımcıdan talep topladıklarını anlatan Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, “Dubai’ye Citisycape Fuarı’na 300 milyon dolarlık satış hedefiyle gelmiştik. Şuanda Suudi bir grupla 50 milyon dolarlık toplu satış görüşmesi yapıyoruz. Dubai’den bir başka yatırımcıyla da otel yatırımı için görüşmeleri yürütüyoruz. Sanırım yıl sonuna kadar satış hedefimize ulaşmış oluruz” diye konuştu.

Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2015 Fuarı kapsamında; Tarlabaşı360 Projesi’nin büyük bir bölümünü kapsayan yeni rezidansların lansmanı Körfez yatırımcısına özel olarak yapıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin’in katılımıyla düzenlenen lansmana Arap yatırımcılar ilgi gösterdiler. Tarlabaşı360 projesinde Körfez yatırımcısına 300 milyon dolarlık satış hedeflendiğine dikkat çeken Feyzullah Yetgin; “Standımızı binden fazla kişi ziyaret etti ve bunlardan 500’ün üzerinde bireysel yatırımcıyla görüşme yapıldı. Bireysel yatırımcıların yanı sıra 2 büyük yatırım grubuyla da toplum alım için görüşmelerimiz sürüyor.  Suudi bir yatırım grubuyla 50 milyon dolarlık toplu satış için temaslar sürüyor. Dubai’den başka bir yatırımcı ile de Tarlabaşı360 projesinde otel yatırımı için görüşüyoruz” dedi. Yetgin, yıl sonuna kadar bu hedefe ulaşacaklarını belirtirken Cityscape fuarında görüşme yaptıkları yatırımcıların fuarın hemen sonrasında detaylı bilgi almak ve projeyi görmek için İstanbul’daki satış ofisine gelmeye başladıklarına değindi.

Geçtiğimiz kasım ayında ofis ve rezidansların ilk bölümünün lansmanını gerçekleştiren Çalık Gayrimenkul, ofislerin tamamına yakın bölümünün satışını yaptı, rezidanslarda da önemli bir satış başarısı yakaladı. 20 bin metrekarelik alan üzerindeki 9 ayrı bölümden oluşan projede; rezidans, ofis ve ticari üniteler dahil olmak üzere 900 ünite bulunduğunu belirten Feyzullah Yetgin, projenin tamamı dikkate alındığında yüzde 25’nin satışının tamamlandığını açıkladı. Eylül ayı sonunda 361 ofis bölümünün de kaba inşaatının biteceğine dile getiren Yetgin, “Bu ofislerin ise yüzde 80’inin satışı gerçekleşti. Ofislerin ilk bölümünün teslimini 2016’da yapacağız, rezidansların teslimatı ise 2017’de başlayacak. Tarlabaşı 360’ta 2017 yılında hayat başlayacak“ dedi.

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölgeye büyük bir hareketlilik geldiğine değinen Yetgin, projeye komşu bina değerlerinin 40 kattan fazla arttığını söyledi. Yetgin, “Tarlabaşı360 kentin merkezindeki konumu ile İstanbul’un en ayrıcalıklı gayrimenkul projelerinden biri. Taksim meydanına sadece 350 metre uzaklıkta, İstiklal Caddesi paralelinde ve İstanbul’un tam merkezinde yer alıyor. Dubai’de satışa çıkardığımız 200’e yakın rezidans bölümünde ünitelerin büyüklükleri 50  ile 260 metrekare arasında değişiyor. 1+1, 1+1 Dubleks, 2+1, 2+1 dubleks ve 3+1 dubleks tipinde dairelerin yer aldığı rezidansların fiyatları ise 295 bin dolardan başlıyor” dedi. Satışa sunulan 197 rezidans ünitesi için projede toplam 367 araç kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Tarlabaşı360 Projesi’nin rezidanslarında kapalı yüzme havuzu, fitness-spa alanı, pilatess salonu, yoga salonu, sauna, buhar odası, restoran, kafeler yer alıyor.

DKY İNŞAAT: 2.5 MILYAR DOLARLIK PROJELERİNİ TANITTI

İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyetlerine devam eden DKY İnşaat Dubai’de gerçekleştirilen Cityscape Emlak Fuar’ında yeni projelerini yatırımcılara tanıttı. DKY İnşaat, Kartal, Kağıthane, Çeliktepe, Tuzla, Kadıköy, Sultanbeyli gibi İstanbul’un gelişen bölgelerinde gerçekleştireceği konut ve ofis projelerinin detaylarını yatırımcılarla paylaştı. DKY Kartal’ın yanı sıra DKY On Kağıthane projesini maketi ile birlikte ilk defa bu fuarda yatırımcıların beğenisine sundu. DKY İnşaat’ın projelerinin Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya bir yatırımcının DKY On Kağıthane projesinden 71 daireyi rezerve ettiğini belirtti.

Fuarı değerlendiren Başkanı Ali Dumankaya, “Türkiye’de her yıl yabancılara konut satışında ciddi artış oluyor. Cityscape Fuarı, Körfez ve Doğu bölgelerine satış yapmak adına iyi bir kapı. Bu yıl 180 metrekarelik alan ile fuarda projelerimizi görücüye çıkardık, DKY On Kağıthane, DKY Kartal, Lokum Evler projelerimizin yanı sıra 2.5 milyar Dolar yatırımla 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız 10 proje hakkında da yatırımcıları bilgilendirdik” dedi. DKY On Konseptinin ilk projesi Kağıthane de ilk defa Cityscape’te görücüye çıktı. Proje ile ilgili bilgiler veren Dumankaya, “Körfez ülkelerindeki yatırımcılar projeye yoğun ilgi gösterdi. Bir yatırımcı fuarın ilk günü projenin 5 katında 71 daireyi rezerve etti. Sadece DKY On projemiz için 50 milyon TL’lik (16 milyon Dolar) satışı rezerve etmiş olduk” dedi. Kağıthane projelerinde 205 konut, 35 ofis ve 3 mağaza bulunacağını belirten Dumankaya, “Çok özel bir konsepte sahip olacak proje, şimdiye kadar geliştirdiğimiz projelerden farklı olacak. Paylaşım, fonksiyonellik, sosyallik ve teknolojinin ön planda tutulduğu konsept, yenilikçi yaşam alanlarıyla kullanıcılarına yalnızca bir ev değil ‘yeni nesil yaşam platformu’ sunacak. İş alanlarına ve ulaşım imkanları ile projemiz çok özel bir lokasyonda yer alıyor” diye konuştu.

Türkiye’de yabancılara konut satışının her geçen gün arttığına vurgu yapan Ali Dumankaya, “Geçtiğimiz yıl Ocak Temmuz döneminde 9 bin 800 olan yabancılara toplam konut satışı bu yıl 12 bin 475 olarak gerçekleşti. Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Sudi Arabistan gibi bölge ülkelerine satılan konut adedi ise 3 bin 500 civarında, yani 4’te 1’i bu bölgeye satılıyor. Böyle olunca yurtdışı piyasada da kendimizi gösterme adına faaliyetlerimizi genişletme kararı aldık. Dubai’de ve bölge ülkelerde tanıtım faaliyetlerimizi artıracağız ve yabancılara yönelik ürünler geliştirmeye başlayacağız” diye konuştu. Körfez yatırımcısının kültürel benzerliklerden dolayı Türkiye’yi seçtiğini ifade eden Dumankaya, “Körfez yatırımcısının ilgisi Londra’dan İstanbul’a kayıyor. İstanbul özelinde ise özellikle Kartal’a Körfez yatırımcısının yoğun ilgisi var. Kartal’ı daha etkin tanıtmaya başladık. DKY Kartal projemizin lokasyonunu, ulaşım avantajını ve deniz manzarasını gören yabancı yatırımcı çok beğeniyor” dedi.

DUMANKAYA: 2000 KIŞI AĞIRLADI

Dumankaya İnşaat, küresel ve bölgesel gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar sunan Dubai Cityscape fuarında projelerini görücüye çıkardı. Dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden biri olan Cityscape’te, fuarın en büyük stantlarından birinde yer alan Dumankaya; Dumankaya Miks, hi-Fit, Dumankaya Horizon, Flex Office Bahçeşehir, Ritim İstanbul ve Dumankaya Mozaik projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Dumankaya fuardaki stant alanında, Dumankaya Miks ve Dumankaya Horizon projelerinin yanı sıra 2015 yılında Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Al Mazaya ile imzaladığı işbirliği kapsamında arsasını satın aldığı Ritim İstanbul’un da maketini sergiledi. Fuara, pazarlama, Kurumsal İletişim ve Strateji ekiplerinin yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya ve Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Dumankaya’nın da aralarında bulunduğu 12 kişilik bir ekiple gelen Dumankaya’nın etkinlikteki en ilgi çekici alanlardan biri olan standına üç günlük fuar süresince özellikle Ortadoğu ve Körfez bölgesinden yaklaşık 2000 kişi ziyaret etti. Bu yıl fuarda yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “Projelerimizin yatırım geri dönüşünü ve ortaya koyduğumuz cazibe merkezlerini yabancı yatırımcılara anlatmak ve İstanbul’u dünya başkentleri arasında hak ettiği bir konuma taşımak için Dubai’deydik. Cityscape’e katılan yatırımcılardan aldığımız geri dönüşler oldukça memnun ediciydi” dedi.

EMLAK KONUT GYO: ‘TÜRKLER FUARA DAMGA VURDU’

Gayrimenkul sektörünün yoğun katılımıyla geride kalan ‘Dubai Cityscape 2015’i değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türk firmalarının rekor katılımla fuara damga vurduğunu söyledi. Dünyanın en büyük gayrimenkul ve en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan ‘Dubai Cityscape Global’i geride bırakan sektör, başta Arap yatırımcılar olmak üzere dünyanın dört bir yanından sektör temsilcileri ile buluştu. 8-10 Eylül tarihlerinde ‘Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ‘Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı’na bu yıl Türkiye’den 50’si proje geliştirici olmak üzere 61 Türk firması katıldı. 30 ülkeden 300 katılımcının yer aldığı fuarda Türkiye, düzenleyici Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından en fazla temsil edilen ülke olarak dikkat çekti. Bu yıl çok yüksek katılımın olduğuna dikkat çeken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut GYO’nun yatırımcı olduğu projeler hakkında bilgi vererek fuarı değerlendirdi. Kurum “Bu yıl fuarda Türk firmalar en etkin yerlerde konum alarak, hazırladıkları maket, etkinlik, katalog ve broşürlerle projelerini tanıttı. Bu yıl maketler, dev ekranlar hazırlandı, davetler düzenlendi. Ödül alan markalarımız oldu. Bölgenin önemli geliştiricileri bu fuarda yer aldı. Dubai Cityscape Global 2015’, toplu satış yapmak isteyen üreticiler için büyük bir fırsat oldu. Bu kapsamda önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Bunların meyveleri önümüzdeki günlerde alınacaktır” diye konuştu.

Fuarın Mısır, Abu Dhabi, Riyad, Cidde, Katar, Latin Amerika ve Asya olarak farklı ülke ve şehirlerde de yıl boyunca organize edildiğini hatırlatan Kurum, ‘Hasılat paylaşımı ile ihale edilen projelerimizden Ağaoğlu, Maslak 1453 ve İstanbul Finans Merkezi’yle, EgeYapı Batışehir, Dumankaya Miks ve Siyah Kalem de Köy projesiyle fuarda yer aldı. Firmalar önemli işbirliklerine imza attı” dedi. Kurum, Türkiye’deki yabancı konut satışlarına bakıldığında son yıllarda gözle görülen yabancı artışlarında Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin ilk sırada yer aldığını ifade etti. Konut sektöründeki firmaların Ortadoğu ve Körfez yatırımcısının özellikle İstanbul’daki markalı konut projelerine gösterdiği ilgiden dolayı bu sene fuara katılarak yüksek oranda tanıtım ve satış hedeflediğini hatırlatan Kurum, “Ortadoğu’daki siyasi belirsizliklerden sonra Ortadoğu ve Körfez yatırımcıları daha önce yatırım amaçlı konut alırken İstanbul’u artık yerleşim merkezi olarak tercih ediyor” diye konuştu.

GARANTİ KOZA: 150 MILYON DOLARLIK SATIŞ YAPTI

Garanti Koza, Dubai Cityscape fuarına İstanbul ve Bulgaristan projeleri ile katıldı. Şirket 3 gün süren fuarda 150 milyon dolarlık satış yaptı.

Dubai’de 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Cityscape Emlak Fuarı’na katılan Garanti Koza İnşaat yeni projelerini de ilk defa yatırımcıya sundu. Üç farklı proje ile fuarda yer alan şirket 150 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Dev maketleri ile ilk defa görücüye çıkan Swiss Otel Kozapark ve Koza Square Sofia projeleri ile fuarın ilgi odağı olduklarını belirten şirket yetkilileri, “Bu yıl Dubai bazlı büyük firmaların bulunduğu holde ve fuarın en büyük Türk şirketi standı olarak 378 metrekare ile yer aldık” dedi. Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, Cityscape fuarının şirketin yurtdışı pazarı müşteri profilinde önemli bir rol oynadığını ve bu fuar sonrasında çok yoğun ilgi gördüklerini, İstanbul’da da mart ayında yapılacak olan Cityscape fuarında da sürpriz yeni projeleri ile katılacaklarını belirtti.

Şirketin Esenyurt projesi Kozapark bu sene içerisine Swiss Otel’i de ekleyerek yatırımcılara sunuldu. On katı otel olarak hizmet veren Swiss Otel KozaPark, kalan katları rezidans  olarak satışa sunuldu.52 katlı rezidansta tüm otel hizmetleri verilmesi yanı sıra tamamı dayalı döşeli olarak satışa sunulması da yatırımcıların ilgisini çekti. 7 blok ve Swiss Otel’in içerisinde yer aldığı 200 dönüm arazi üzerinde yer alan projede toplam 40 dönüm yüzülebilir suni göl, 10 dönüm yeşil alan ve tenis akademisi ile 8 bin kişilik dev arena yer alıyor. 2016 yılında teslimine başlanacak olan projede 150 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişen fiyatta ve  farklı metrekarelerde 1+1’den 5+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor.

Alışveriş merkezi, rezidans ve otel konseptindeki Grand Kanyon Sofia, stüdyo, 1+1,2+1, 3+1daire seçenekleri, loft, bahçeli, penthouse gibi daireleri ile toplamda 6 bloktan oluşuyor. Projenin metro bağlantısı ve havalimanına 5 dakika mesafesi ile, şehir merkezi-havaalanı ve iş merkezleri bölgesinin ortasında yer aldığını belirten şirket yetkilileri, “İlk üç blok satışları tamamlanan ve bu proje içerisinde de bulunan Swiss Otel Residence ile birlikte 2 blok daha satışa açılacak olan proje, Sofya’nın yeni çekim merkezi olmaya aday” dedi.  Şirketin diğer Bulgaristan projesi Koza Square de ise rezidans ve otel yer alacak.  Yüzülebilir bir göletin de yer alacağı projede sadece tekne ile ulaşım sağlanacak olan özel gece kulübü ve restoranın yanı sıra su oyunları alanı da bulunacak.

HASHİM PROPERTY: TÜRKLER ROTAYI DUBAİ’YE ÇEVİRDİ

Üretici ile tüketiciyi doğrudan bir araya getiren Cityscape Global 2015’e bu sene Türkiye’den yoğun katılım oldu. Cityscape Global 2015 fuarına Türkiye’den ilk katılan firmalardan biri olan olduklarını söyleyen Hashim Property & Investment’in Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Süngü, bu seneki yoğun katılımın, yurtdışı pazarın Türkiye’deki yatırım fırsatlarını iyice değerlendirmelerinden kaynaklandığını söyledi. Süngü,  önceki yıllarda Türkiye’de çok canlı bir iç piyasa olduğunu fakat fiyatların yükselmesi ve döviz bazında Türkiye’deki gayrimenkullerin cazibesinin artmasından dolayı, Türk firmalarının rotayı Dubai’deki fuara çevirdiğini ekledi. Süngü, Cityscape Global Fuarı’nın önceki yıllarda ziyaretçileri ağırlıklı olarak Suudi Arabistan’dan olurken bu sene  Umman, Kore, Lübnan, İran’dan da yoğun katılım olduğu ifade etti.

Bu fuarda Suudi Arabistanlı ve Katarlı kurumsal yatırımcılarla görüştüklerini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Samim Hatipoğlu, proje ortaklıkları, proje geliştirilebilecek arsa olanakları, otel alımları ve ev-otel konusunda firmalarına talepler geldiğini söyledi. Cityscape Global 2015’e Türk firmalarının ilgisinin her geçen yıl katlanarak arttığını belirten Hashim Property & Investment Genel Müdürü Serhat Çeşmeci, gelen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl 30 olan yerli katılımcıların , bu sene 61’e yükselmesinin ülkenin tanıtımına büyük katkıda bulunduğunu söyleyen Çeşmeci, ülkeye doğrudan yatırım çekmenin en kolay yollarından birinin konut ve inşaat sektörü olduğunu vurguladı. Körfez bölgesinde tecrübeli olduklarını belirten Çeşmeci, bu edinimleri bölge pazarında doğru strateji ve doğru yatırımcılarla birleştirdiklerini ve her iki taraf için en doğru model ve kazanımlarla ilerlediklerini dile getirdi. Türkiye’nin bölgede etkin bir rol üstlendiğini belirten Çeşmeci, özellikle mega projelerin hayata geçirilmesiyle kurumsal yatırımcıların fırsatları değerlendirdiğini dile getirdi.

Fuarda Türkiye’nin önemli projelerinin tanıtım ve pazarlamasının yapıldığı söyleyen Çeşmeci, işbirliklerinin değerlendirildiği, network çalışmalarının olduğunu, bireysel-kurumsal yatırımcıların yatırım yapmalarına vesile olunan bir organizasyon gerçekleştiğini ifade etti. Fuar izlenimlerini paylaşan Çeşmeci şunları söyledi “Fuarda konuşulan en önemli konulardan birisi ise petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı Suudi Arabistan’ın yıllık 100 milyar dolar olan yatırım bütçesinin ne kadar kesintiye uğratılacağı oldu. Toplam 650 milyar dolarlık bir yatırım büyüklüğü olan Suudi Hazinesi son 4 aydan beri 5 milyar dolar civarı açık vermeye başlayınca gündeme gelen bu kesinti, tüm körfez ekonomisinde yavaşlamaya yol açabileceği belirtiliyor.2007 krizinde yatırımlarını arttırarak ülkelerinin yavaşlamaya girmesine izin vermeyen Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarındaki düşüşe nasıl tepki vereceği takip ediliyor. Körfez ekonomisinin kalbi olan Dubai’deki ev fiyatlarının bu sene yüzde 6 geri gitmiş olmasına yorum yapan uzmanlar ise, bunun geçici olduğunu ve orta vadede fiyatların yukarı doğru hareket edeceğini belirttiler.”

İŞ GYO: KARTAL VE TOPKAPI PROJELERİNİ CİTYSCAPE’DE TANITTI

Bölgesel ve uluslararası yatırımcıların, mimar ve tasarımcıların katıldığı dünyanın en geniş ağına sahip uluslararası gayrimenkul fuarından Cityscape Global 2015’e katılan İş GYO üç gün boyunca Dubai’de en büyük yerel firmaların olduğu ana holde yer alan standında Kartal’daki Manzara Adalar ve Nef ile işbirliği içinde Topkapı’da gerçekleştirilen İnistanbul Gala projelerini sergiledi. İş GYO fuar esnasında 3 ayrı büyük yatırımcı ile çeşitli bağlantıların kurulduğunu ve söz konusu temasa ilişkin  görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti.

Fuarda sergilenen her iki proje de gerek yerel gerekse katılımcı olan global yatırımlar tarafından yoğun ilgi gördü. Şirket İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Manzara Adalar, Avrupa Yakası’nda ise İstanbul Gala projesiyle ziyaretçilere her iki yakada da proje alternatifi sundu. Dünya genelindeki birçok emlak yatırımcısı ve inşaat firmasını buluşturan ve katılımların en üst düzeyde olduğu en prestijli fuarlardan biri olan Cityscape’in gelecek yıl Türkiye’de düzenlenmesi bekleniyor. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, konuyla ilgili olarak, “Fuarda geçtiğimiz senelere oranla Türk firmaları açısından çok daha yoğun bir katılım olduğunu görmekteyiz. Bu da fuarın sektörümüz üzerindeki olumlu etkisinin ve sağladığı faydaların somut bir göstergesidir. İş GYO olarak daha önce de birçok kez katıldığımız Cityscape fuarı bizim açımızdan yine oldukça verimli ve başarılı geçti. Yabancı yatırımcılarla temaslar kuran ve kurduğu temasları geçen süre içinde de takip eden İş GYO, yabancı bireysel alıcılardan da talep görüyor. Dubai Cityscape fuarında en büyük yerel firmaların olduğu ana holde yer alan standımızda sergilediğimiz İnistanbul Gala ve Manzara Adalar projeleri ile İş GYO’ya gösterilen yoğun ilgiden ve bu etkinlik kapsamında oluşan sinerjiden çok memnunuz” dedi.

KUZU GRUP: KÖRFEZLI YATIRIMCI ATAKÖY’Ü SEÇTİ

Kuzu Grup, İstanbul Ataköy’de hayata geçen Sea Pearl konut projesini Körfezli yatırımcılara tanıttı. Şirket 3 günlük fuarda 20 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi.

Ataköy sahilde inşası süren Sea Pearl konut projesi Dubai’deki emlak fuarı Cityscape Global 2015’de yabancı yatırımcı ile buluştu. Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul etkinliği olarak kabul edilen Dubai Cityscape Global’de geçtiğimiz sene yoğun ilgiyle karşılanan projede, bu yıl da  20 milyon dolarlık satış yapıldı

Cityscape Global 2015in gayrimenkul sektörü için önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Sektörümüz için önemli platformların başında gelen Cityscape Global, kuşkusuz Körfez yatırımcısıyla buluşmamız için çok önemli bir fırsat yaratıyor. Kuzu Grup olarak yurtiçinde yaptığımız işlerde markamızı güven algısıyla pekiştirdik. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de Körfez yatırımcıların yakın markajı altındaydık. Toplamda 20 milyon dolarlık bir satış rakamına ulaştık. Büyük yatırımcılarla önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendilerini Türkiye’de ağırlamak için çalışmalara başladık. Burada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. 2016 yılında da yine bu platformda yer alacağız.” dedi.

Sea Pearl Ataköy projesiyle ilgili de güncel bilgiler paylaşan Kuzu, “İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi olan Sea Pearl Ataköy, yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle 2 etapta hayata geçiriliyor. 217 bin metrekare inşaat alanına, 6 bin 185 metrekare gölet alanına, 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip olan 1. Etap projede metrekare birim fiyatları ortalama 7 bin 200 dolardan başlıyor. İnşaat ve satış süreci tüm hızıyla devam eden projenin, Temmuz 2017 tarihinde teslim edilmesi planlanan ilk etabının bugüne kadar yüzde 35’lik kısmı satıldı. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor” diye konuştu.

Özen Kuzu, firmalarının Engineering News Record Dergisi’nin yayımladığı listede, dünyanın en büyük 250 firmasından biri olarak gösterildiğini ifade etti. Kuzu ayrıca “Sea Pearl projemiz Forbes Dergisi’nin düzenlemiş olduğu ‘İstanbul’daki getiri potansiyeli yüksek 50 proje’ araştırmasında da ortalama metrekare satış fiyatı, bulunduğu bölgedeki konumu, sosyal donatı ve yeşil alanların kullanım kriterlerine göre değerlendirilerek 100 üzerinden 90 puanla birinci seçilmiştir. Projemiz konumu ve sahip olduğu donatılarla sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarmıştır” şeklinde konuştu.

Cityscape Fuarı boyunca Kuzu Grup standı önemli ziyaretçileri ağırladı. Bunlardan biri de Dubai Emiri Şeyh El Maktum’un sözlerini besteleyen ve bu güne kadar 3 bine yakın bestesi bulunan Dubai’nin Tarkanı olarak bilinen Fayez Al Saeed oldu. Saeed, projeyi çok beğendiğini dile getirerek bir de ev aldı.

NEF: ORTAK HAREKET BAŞARI GETİRİR

8-10 Eylül’de Dubai’de gerçekleşen fuarda Türk projelerine yoğun ilgi olduğunu söyleyen Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, “Dubai Cityscape ve benzer oluşumlarda Türk firmalarının tek tek hareket etmek yerine ortak bir organizasyonda bir araya gelmeleri çok daha etkili sonuçlar verecektir” dedi.

Bu yıl dünya genelinden 300’den fazla, Türkiye’den de 61 firmayla rekor seviyede katılımla hayata geçen Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı’nda Türk firmalar iki günde 250 milyonluk satış ve rezervasyon gerçekleştirdi. Geçen yılın iki katıyla rekor katılım gösteren Türk firmalardan biri de fuara 4 yıldır aralıksız katılan Nef oldu.İş GYO ortaklığı ile hayata geçirdiği İnistanbul Gala, Nef Ataköy 22 ve ödüllü Nef New York projeleri ile fuarda yer alan Nef yatırımcıların dikkatini çekti. Fuarı ve gördükleri yoğun ilgiyi değerlendiren Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, 15 yıldır istikrarlı ilerleyişiyle ülke ekonomisine ve kentsel gelişim sürecine büyük destek veren gayrimenkul sektörünün bu başarıyı sürdürmesi için ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Nef olarak, ürünlerin yanı sıra şehrin özelliklerini ve yaşam biçimini de öne çıkardıklarını söyleyen Timur, “Bu bakış açısıyla İş GYO ortaklığı ile İstanbul’un modern bir yansıması olarak hayata geçirmeyi planladığımız İnistanbul Lokal projesini ilk kez Dubai Cityscape’de tanıttık. Bu şekilde farklı bölgelerde yer alan projelerimizle birlikte farklı yaşam alternatiflerini ziyaretçilere tanıtma fırsatı yakaladık. Yatırımcılardan büyük ilgi gören projenin Türkiye lansmanı eylül ayının sonunda yapacağız. İnistanbul Gala’da 3 hafta gibi kısa bir sürede 875 konut satışı gerçekleştirdik. İnistanbul Lokal’in de benzer bir satış performansı göstermesini bekliyoruz.” dedi.

Erden Timur ayrıca; “Bununla birlikte Nef açısından fuarı değerlendirecek olursak, 30-35 bin dolar aralığındaki metrekare fiyatıyla Nef New York en pahalı proje oldu. 200’e yakın bireysel yatırımcının bekleme listesine kayıt yaptırdığı New York projesi aynı zamanda fuara Amerika kıtasından katılan tek proje olurken, fuarda toplanan talepler İstanbul’da satışa dönüşecek” dedi.

Türkiye’den yurtdışına çıkan birçok konut projesinin yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Timur, “4 senedir aralıksız katıldığımız Dubai Cityscape’de bine yakın proje arasında Türk projelerine ilgi çok yüksekti. Ancak sektörümüz her ne kadar çok başarılı projelere imza atsa da henüz almamız gereken yol var. Dışarıya karşı daha güçlü bir imaja sahip olmamız gerekiyor. Türkiye ve İstanbul’un uluslararası konut yatırımındaki avantajlarını ancak bu şekilde daha iyi anlatabiliriz” dedi. Özellikle son dönemde geleceğe yönelik bir kent olma yolunda İstanbul’un çok değerli bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Timur, “Gerek ekonomik gerek sosyal yaşam açısından İstanbul bölgesel bir merkez olma yolunda hızla ilerliyor. Bu süreçte Dubai Cityscape ve benzer oluşumlarda Türk firmalarının tek tek hareket etmek yerine ortak bir organizasyonda bir araya gelmeleri çok daha etkili sonuçlar verecektir. Ancak bu şekilde İstanbul başta olmak üzere öne çıkan kentleri daha çarpıcı şekilde anlatabilir ve güven ortamı sağlayabiliriz. Yatırımcılara bilinçli yatırım yapma hizmeti sunarak farklılaştığımızda başarımızı bir adım ileri taşıyabiliriz” diye konuştu.

Türkiye’nin iklim zenginliği ve kültür mozaiğiyle dünyadaki bir çok ülke yatırımcısının dikkatle takip ettiği önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Erden Timur “Marka değerimizi yukarıya taşıyacak inovatif yaklaşımlarla dünya gayrimenkul sektörü oyuncuları arasında daha da farklılaşabilmemiz mümkün. Daha iyi bir yaşam ve güzellik arayışında olan herkes için geliştirdiğimiz keşiflerimiz, foldhome ve foldoffice başta olmak üzere, birçok yabancı yatırımcı firmanın ve müşterinin ilgisini çekiyor. Cityscape fuarında 4 farklı yatırım grubuyla ve 200 den fazla yabancı müşteriyle bir araya geldik. Özellikle keşiflerimiz ve yurt dışı yatırım planlarımızla ilgili yabancı yatırım gruplarının sorularını ve ortak proje geliştirme fırsatlarımızı değerlendirdik. Fikir ihraç eden firma hedefi doğrultusunda geleceğimizi planlama adına Cityscape fuarını faydalı buluyoruz” dedi.

OFTON İNŞAAT: İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ ALDI

Ofton İnşaat Dubai fuarına Elysium Art Şişli ve Elysium Dolapdere konut projeleri ile katıldı. Katarlı bir grubun Dolapdere projesinin tamamı ile ilgilendiği, Şişli projesinden de 5 opsiyon alındığı açıklandı. Şirket global fonlarla yaptıkları görüşmeler sonrası da iş birliği teklifleri aldı.

Ofton İnşaat, Dubai World Trade Center’da 14. kez düzenlenen Cityscape Global Gayrimenkul Fuarı’na Elysium Art Şişli ve yeni projesi Elysium Dolapdere ile katıldı. Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nı değerlendiren Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanları Yusuf Şimşek ve İsmail H. Altun, “Bu yıl 60’tan fazla Türk markanın yer aldığı Cityscape Fuarı’nda Ofton İnşaat olarak yer aldık. Hem dünyanın önde gelen firmalarıyla bir araya geldik hem de sektörle buluşma imkanı yakaladık.  Böylece yeni projeleri de görmüş olduk. Ofton İnşaat özelinde Katarlı bir grup ile Dolapdere’de inşa edeceğimiz proje için görüşme imkânımız oldu. Bu grup, projenin tamamıyla ilgilendiğini belirtti. İnşasına devam ettiğimiz Elysium Art Projesi özelinde ise 5 yeni opsiyon aldık. Ayrıca Elysium Art’ın son 2 katını almak isteyen bir müşterimizle görüşmelerimiz sürüyor. Bunların yanı sıra global fonlarla bir araya geldik, uluslararası otel markaları, rezidans ve rezidans yönetim markalarından iş birliği teklifleri aldık” dediler.

Ofton İnşaat, yeni yaşam ve yatırım projesi Elysium Dolapdere’yi, ilk kez Dubai’de görücüye çıkardı. Beyoğlu ilçesine bağlı Dolapdere’de yükselecek olan Elysium Dolapdere ulaşım kolaylığı ile öne çıkıyor. Toplam 6 bin 610 metrekare alan üzerine 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 formatta 225 bağımsız bölümden oluşacak proje Taksim’e 3, Nişantaşı’na da 5 dakika mesafede konumlanıyor. Ofton İnşaat’ın Cityscape Fuarı’nda sergilediği bir diğer projesi ise yüzde 65 satış başarısına ulaşan projesi Elysium Art Şişli. Kompakt tasarım anlayışıyla inşa edilen Elysium Art Şişli, tamamı 1+1 tarzda tasarlanan ve isteğe bağlı olarak modüler mimari tekniği sayesinde 2+1 veya 3+1 alana ulaşan rezidanslardan oluşuyor.  Elysium Art Şişli, 120 yıllık tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın hemen yanı başında 26 katlı tek bir blok olarak inşa edilecek, 214 rezidans ve 7 ticari birimden oluşacak. Proje, Bomonti -Dolmabahçe Tüneli girişinin yanında ve Osmanbey Metro İstasyonu’na 7 dakika yürüme mesafesinde olmasının yanı sıra birçok ünlü alışveriş merkezine ve çok sayıda özel hastanenin yanında konumlanıyor.

PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL: 3 DİLDE DÖNÜŞÜM

Piyalepaşa Gayrimenkul, İstanbul Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüm projesini Dubai’de Cityscape emlak fuarında Körfezli yatırımcılara tanıttı. 800 milyon dolar yatırım değerine sahip proje hologram teknolojisi kullanılarak Arapça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 3 farklı dilde tanıtıldı.

İstanbul’un Beyoğlu’nda, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından (AVS) oluşan karma kullanım projesi olarak hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, Dubai Cityscape Global 2015’te yatırımcılara tanıtıldı. Piyalepaşa İstanbul, fuar süresince hologramın etkileyici sunum gücünden yararlanarak, Arapça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 3 farklı dilde tanıtıldı. Özellikle, Arapça yapılan tanıtım ve sunum, yatırımcılar nezdinde beğeni topladı. Fuar ziyaretçileri sanal gerçeklik yardımıyla, daire tipleri içerisinde serbestçe gezinti yapıp, gerçeğe yakın deneyim yaşama şansı da buldu.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, “Öncelikle ülkemizin fuara katılımcı sayısı ve dünya ölçeğindeki projeleri ile damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Biz de Piyalepaşa İstanbul ile bu uluslararası platformda yer almaktan ve en önemlisi gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Fuarda, bireysel ve kurumsal birçok yatırımcıyla tanışma ve görüşme fırsatı yakalarken en önemlisi ortaklık üzerine gelen görüşme talepleri bizi gerçekten gururlandırdı. Bu hafta içerisinde konuyla ilgili iki görüşme gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki haftalarda da görüşmelerimiz devam edecek ve talepleri değerlendireceğiz” dedi. 

Arap yatırımcılar nezdinde Piyalepaşa İstanbul’un özellikle lokasyonu ile dikkat çektiğine değinen Yücel, “İstanbul-Beyoğlu-Taksim üçlüsü Ortadoğu ülkelerinde çok yüksek pozitif bir algıya sahip. Sadece Arap dünyası değil tüm yabancılar İstanbul’a geldikleri zaman otel yerine ev konforunda konaklamak, şehrin merkezinde olmak ve yaşam alanlarına kolayca ulaşmak istiyorlar. Piyalepaşa İstanbul’un Taksim’e yürüme mesafesindeki lokasyonu ve sunduğu imkanlar ile bu istekleri en iyi şekilde karşılaması yabancı yatırımcıyı cezbeden en önemli unsur. Bu sebeple projemiz her ne kadar konseptiyle dikkat çekse de lokasyonu ile gönülleri fethetti diyebiliriz. Fuardaki temaslarımız neticesinde birçok rezervasyon aldık, görüşmelerimize İstanbul’daki satış ofisimizde devam edeceğiz” diye konuştu.

Piyalepaşa Gayrimenkul imzası taşıyan proje  800 milyon dolarlık yatırımla, 82 dönüm arazi üzerinde karma kullanım projesi olarak hayata geçiriliyor. Projede 55 metrekareden 207 metrekareye, stüdyodan 4+1’e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Projenin en önemli özellikleri arasında yer alan 4 katlı, 3 bin 900 araçlık otoparkı ise, yaşam alanlarının en büyük sorununa çözüm üretiyor. Piyalepaşa İstanbul’un 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis alanında ise; fitness salonundan kapalı basketbol sahasına, kapalı havuzdan çocuk havuzuna, saunadan buhar odasına ve spa hizmetlerine kadar birçok sosyal donatı alanı yer alıyor. Çocuklar için de ekstra oyun alanları bulunan proje, yüzde 48 yeşil donatı alanı sayesinde de sahiplerine ve kullanıcılarına doğayla buluşma imkânı sunuyor. Ulaşım açısından avantajlı konumda  yer alan Piyalepaşa İstanbul, D-100 karayolu ve çevreyolu bağlantılarına, Dolmabahçe ve Kâğıthane tünellerine, Çağlayan Adliyesi ve hastanelere yakın konumuyla ön plana çıkıyor. Ayrıca, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Karaköy, Kabataş, Nişantaşı ve Beşiktaş gibi şehrin merkezi noktalarına sadece birkaç dakika içinde ulaşma imkanı sunuyor.

VADİSTANBUL: OTELLE TAVLADI

İstanbul Ayazağa’da inşa edilen Vadistanbul projesi Dubai Cityscape emlak fuarında yatırımcıların ilgisini çekti. Körfezli yatırımcılar projedeki otele talip olurken, blok alım için de teklifler geldi.

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla İstanbul Ayazağa’da hayata geçirilen Vadistanbul projesi, otel, AVM, alışveriş caddesi ve ofislerden oluşan ‘Bulvar’ etabıyla Dubai Cityscape fuarında yerini aldı. Körfez ülkelerinin yatırımcılarından ilgi gören Vadistanbul Bulvar, bünyesindeki 220 odalı, 5 yıldızlı oteli ile bölgenin en büyük turizm yatırımcılarından teklif aldı. Dubai’de 7 oteli bulunan ve bölgenin en güçlü yatırımcıları arasında öne çıkan Auris Hotels’in sahibi Ahmad Al Abdullah, Vadistanbul Bulvar’ın standını ziyaret ederek otel için görüşmelerde bulundu.  Dubai Cityscape fuarında, proje ortaklarından Süleyman Çetinsaya ve Bahattin Uçar’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında; Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; “Vadistanbul’un Bulvar etabını lanse ettiğimiz günden bugüne dek Körfez bölgesinden ciddi anlamda talepler alıyorduk. Dubai Cityscape’e katıldığımızda amacımız; AVM ve otelin teslim sonrasındaki sürdürülebilirliği açısından global anlamda bilinirliğinin artırılmasını sağlamaktı. Ancak fuarda otelimize ve ofis bloklarına yatırımcılardan teklifler aldık” diye konuştu.

Şirket yetkilileri Vadistanbul’un Bulvar etabının alışveriş caddesiyle İstanbul’da yeni bir merkez oluşturacağını söyledi. Yetkililer, “Bulvar’da oluşturulan marka karmasıyla bir çok önemli dünya markası ilk mağazalarını Vadistanbul’da hayata geçirirken, projenin içinden geçen nehir kenarında konumlandırılan yeme- içme alanlarıyla da bir ilk olacak” dedi.

İstanbul’un iş ve finans merkezi olarak konumlanan Maslak’taki A sınıfı ofis alanı toplam 430 bin metrekareyi buluyor. Vadistanbul Bulvar’da ofislerin toplam alanı 300 bin metrekareyi buluyor. Vadistanbul’un Ayazağa bölgesinin gelişiminde öncü olacağını belirten şirket yetkilileri, “Vadistanbul Bulvar, sadece Bulvar etabıyla İstanbul’da yeni bir iş ve yaşam merkezini oluşturacak. Vadistanbul Bulvar, gün içindeki 35 bin kişilik popülasyonuyla yeni bir şehir merkezi olurken, 6 bin araçlık otoparkıyla da Atatürk Havalimanı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük otoparkına sahip olacak. Vadistanbul’un 3 etabının toplam otopark alanlarıyla bu sayı 11 bin 500’e ulaşacak” diye konuştu.

Vadistanbul projesini hayata geçiren Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığının yatırımlarıyla inşa edilen havaray, tamamlandığında İBB’ye devredilecek. Vadistanbul’un, AVM, alışveriş caddesi, otel ve ofislerden oluşan Bulva’ etabından, Seyrantepe Metro hattına bağlanacak havaray hattının mekanik maliyeti 7.5 milyon Euro tutarken, toplam maliyeti ise 14 milyon Euro’yu bulacak.

424 bin metrekare arsa üzerinde geliştirilen Vadistanbul, 1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanıyla Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yerini alıyor. Projenin Bulvar etabında; ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otel yer alacak. Vadistanbul’da; 2 bin 500 konut, 108 bin metrekare net kiralanabilir alanı olan alışveriş merkezi, 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan cadde mağazaları, restoranlar, 300 bin metrekare ofis alanı ile 25 bin 500 metrekare toplam alana sahip 5 yıldızlı otel bulunuyor.

ilandır


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.