TÜSİAD`dan yatırım fonu müjdesi!

29.11.2013 - 09:12 | Son Güncelleme :

TÜSİAD’ın Batman’daki toplantısından yatırım haberi geldi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/muharrem_yilmaz_4.jpg">TÜSİAD’ın Batman’daki toplantısından yatırım haberi geldi.

Abraaj Grup, bölge için Avrupa Yatırım Fonu’yla birlikte fon kurduklarını açıklayarak şirketlere ortaklık çağrısı yaptı.

Haziran ayında Cizre’ye çıkarma yapan TÜSİAD, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi toplantısını bu kez Batman’da gerçekleştirdi. Toplantıdan Doğu’ya yeni yatırım müjdesi geldi. Abraaj Grup’tan Levent Yeşildağ, “Ankara’nın doğusuna, yüzde 50’si de GAP’a olmak üzere fon kurduk. Yarın (bugün)Urfa’da Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla bunun duyurusunu yapacağız. Biz yatırımcıyız, fırsat neredeyse oraya gideriz. Avrupa Yatırım Fonu’yla kurduk bu fonu. Gayrimenkul, enerji, KOBİ bizim ilgi alanımıza girer. Firmaları büyütmek için ortak olmak istiyoruz. Firmalar bizimle iletişime geçebilir” açıklamasını yaptı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Toplantıda bir ilginç öneri de Türkiye’nin geçtiğimiz aylarda en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasında yer alan Batman merkezli Sentez Sağlık Hizmetleri Yöneticisi ve Medical Park Hastanesi Müdürü Veysi Kubba’dan geldi. Sözlerine, “Size en pahalı kahvaltıyı ettirdiğimiz için özür diliyorum” diye başlayan Kubba, üyelere ortaklık teklifinde bulundu.

Bu toplantının anısına 200 milyon dolar sermayeli bir anonim şirketi kurulması önerisinde bulunan Veysi Kubba “buradaki her TÜSİAD üyesi bölge işadamlarından birer milyon dolar sermaye ile şirkete ortak olmaya çağırıyorum. Bu adımın bölgede öncü bir yatırım olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Çözüm süreci riskleri de maliyetleri de düşürecek

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, konuşmasına Batmanlılar’ı Kürtçe selamlayarak başladı.

Yılmaz, “Haziran ayında Cizre’de çözüme yatırım için buradayız demiştik. Şimdi Batman’da çözüme yatırıma devam ediyoruz. Çözüm sürecine inanıyoruz.

Çözüm süreci ilerledikçe, bölgedeki riskler düşecektir, yatırım ve finansman maliyetleri de düşecektir” dedi. Yılmaz komşu ülkelerden gelen olumlu haberlerin devam etmesi halinde bölge yatırımlarının sürat kazanabileceğini de belirterek, “Bölge ülkelerinde gözlemlediğimiz nispi istikrarın sürdürülebilmesi durumunda Türkiye hem güvenli bir enerji koridoru görevi üstlenecek hem de bölgenin sanayi ve hizmetler sektöründe bir cazibe merkezi olarak öne çıkabilecektir” dedi. Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın katıldığı Yatırım Danışma Konseyi’ne de atıfta bulunarak, “Ulusal ve uluslararası yatırımcıları bölgeye davet ederek Yatırım Danışma Konseyi’nin birinin bölgede yapılmasını hükümete sunuyoruz” dedi. TÜRKONFED ve SEDEFED ile “Bölgeler Arası Ortak Girişim Projesi”ni başlattıklarını da anlatan Yılmaz, “Başta tarım, gıda, tekstil, sağlık, turizm, madencilik, mobilya olmak üzere proje teklifleri aldık, üyelerimizle paylaştık” açıklamasını da yaptı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.014 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.