Volvo`dan Tepeden Tırnağa Yenilik

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Yepyeni Volvo S60 Ve Yenilenen Volkswagen Pasat Yollara Çıkmaya Hazır

Üst orta sınıfın iki iddialı temsilcisi Volvo ile Volkswagen, yepyeni modellerle Türkiye`de. Uzun süredir beklenen Volvo S60 ile tam 2 bin 315 parçası yenilenen Passat, yollara çıktı.


Üst orta sınıf otomobil piyasasının iki devi Volvo ile Volkswagen, Türk otomobil severlerin karşısına iki yeni modelle çıkıyor. Geçen yıl tüm dünyada en yüksek satış rakamına Türkiye`de ulaşan Volvo, S40 ile S80 arasındaki boşluğu dolduracak S60 ile Türkiye yollarına çıkarken, Volkswagen 2 bin 315 parçası yenilenen Passat ile pazardaki payını yükseltmeyi hedefliyor.Volvo`nun uzun zamandır beklenen üst orta segmentteki yeni otomobili S60, Türkiye`de de satışa sunuldu. Aracın lansmanı için Türkiye`ye gelen Volvo Car Internaitonal (VCI) Başkanı Bengt Ovlinger, Volvo`nun VCI bünyesinde yer alan yaklaşık seksen ülke arasındaki başarısına değinerek, Türkiye`nin bu yıl birinciliğe yükseldiğini bildirdi. Volvo Otomobil Genel Müdürü Göran Larssson da, bu yıl yüzde 100`ün üzerinde artış gösteren otomobil sektöründe Volvo`nun yüzde 400`lerle pazarın bir artış göstererek rakiplerini geride bıraktığını belirtti. Yeni S60`ın Volvo S40 ve S80 arasındaki boşluğu dolduracağını değinen Larsson, bu otomobilin BMW 3 serisi ve Audi A4 ile rekabet edeceğini açıkladı. Yılsonuna kadar 2.0 litre 180 bg ve 2.3 litre 250 beygirlik benzinli turbo motorları ile ithal edilecek olan Volvo S60`ın standart fiyatı 92 bin 850 marktan başlayacak.


YENİ PASSAT YOLLARDA;

Volkswagen`in yeni Passat modeli de, bugün Türkiye yollarına çıktı. Gerek dizaynı gerekse de konforu ile Volkswagen`in pazar payını artırmayı hedeflediği yeni Passat`ın Türkiye`de 1.8 T ve 1.9 TDI motor seçenekleri bulunuyor. 1.8 T 150 beygir güç üretirken, 1.9 TDI`da 130 beygir güç üreten motor bulunuyor. 17 milyar 250 milyon ile 21 milyar 810 milyon lira arasında satılacak aracın tam 2 bin 315 parçası geliştirildi ve yenilendi.


TEK FİYATA İKİ OTOMOBİL;

Peugeot`nun uzun zamadır beklenen modeli 206 CC, Fransa`da test edildi. Türkiye yollarına Nisan başında çıkması beklenen aracın 1.6 lt ve 2.0 lt`lik motor seçeneklerinden 100 adet getirilmesi planlanıyor. Spor bir otomobilde aranan tüm özelliklere sahip olan 206 CC, sadece 16 saniyede cabrio olabiliyor. Bir otomobil fiyatına iki araç sahibi olabilirsiniz felsefesi güden araç hem coupe hem de cabrio olabilme özelliklerine sahip. Aracın 15 milyar liraya satılması bekleniyor.


YENİ BMV 3 SERİSİ COMPACT;

BMW, büyük başarı yakaladığı 3 serisinin pazara sunulmasının üzerinden 3 yıl geçtikten sonra Sedan, Coupe, Touring ve Cabrio modelleriyle yeni BMW 3 Serisi Compact`ı da ekleyerek, 3 Serisi ailesini tamamladı. 3 Serisi Compact, 2001 yazında 4 silindirli 116 beygir güç üreten 23.16 ti ve 192 beygir güç üreten 3.25 ti seçenekleriyle pazara sunuluyor. 3.16 ti 100 km`de 6.9 lt, 3.25 ti ise 100 km`de 8.9 lt benzin harcıyor. BMW 3 Serisi Compact`ın satış fiyatları pazara sunulacağı 2001 yazının başında belirlenecek.


İSTANBUL`DA 1.2 MİLYON ARAÇ VAR;

Türkiye yollarındaki motorlu kara taşıtları sayısı, bu yıl Temmuz ayı sonu itibariyle 6 milyon 901 bin 173 adete ulaştı. Toplam taşıt sayısının yüzde 36.6`sı ise üç büyük il olan İstanbul, Ankara ve İzmir`de bulunuyor. DİE verilerine göre, en fazla motorlu taşıt bulunan şehir 1 milyon 260 bin 413 ile İstanbul. İstanbul`u, 77 bin 291 taşıt ile başkent Ankara izliyor. Taşıt türlerine göre dağılıma bakıldığında ise İstanbul 986 bin 202 adet otomobil ile yine birinci sırayı alıyor. Ankara`da 613 bin 684, İzmir`de de 319 bin 334 adet otomobil bulunuyor. İllerde bulunan otomobil sayısı, toplam araç sayısının yüzde 61.6`sını oluşturuyor.


OPEL`İN YENİ KONSEPRİ; SİGNUM2

Opel, önümüzdeki yılın Cenevre Motorlu Araçlar Fuarı`nda, yeni gövde tasarım konsept Signum2`yi sunacak. Farklı özelliklere sahip olacak otomobille ilgili olarak Opel`in Tasarım Direktörü Hans Seer, Yandan bakılırsa, Signum2 bir coupe`ye benzer. Aracı en kısa sürede piyasaya sürmeyi umuyoruz dedi.


YEN, MONDEO`YA ALTIN DİREKSİYON ÖDÜLÜ;

İlk kez Paris Motorshow`da tüketicilerle buluşan ve Türkiye`de de Auto Show 2000 Fuarı`nda sergilenen yeni Ford Mondeo, Almanya`nın en prestijli ödülü olan Altın Direksiyonu aldı. Ödül töreni sırasında ayrıca Ford Başkanı Jack Nasser`a da Ömürü Boyu Başarı Ödülü takdim edildi. Almanya`nın haftalık gazetesi Bild am Sonntags tarafından 25 yıldır dağıtılan bu ödül, Focus, Ka, Fiesta, Escort ve Scorpio`dan sonra yeni Mondeo ile altıncı kez bir Ford modeline verildi.


ARABAM BENİ GÖZÜMDEN TANIR;

Bilgisayar teknolojisiyle otomotiv endüstrisinin işbirliği, inanılmazların altında imza atmaya devam ediyor. Sınır tanımayan teknolojinin son örneği, kullanıcısını gözünden tanıyan otomobil. Otomobilin içine yerleştirilen elektronik bir kamera sürücüyü gözünün İris tabakasından tanıyıp, bilgisayar aracılığıyla kapının açılmasını sağlıyor. Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen sistem, gözün renkli bölümünü oluşturan iris tabakasının parmak izi gibi her insanda ayrı olması esasına dayanıyor. Sistemin otomobil hırsızlığını kesin olarak önlemesi bekleniyor. Chrysler ve Ford gibi devlerin peşinden koştuğu sistem, şöyle işliyor: Otomobili kulananacak kişinin gözünün iris tabakasının resmi özel bir kamera ile çekilerek araçtaki bilgisayarın hafızasına kaydediliyor. Arabasının kapısını açmak isteyen sürücünün en çok 1 metre mesafeden otonun içindeki kameraya bakması gerekiyor. Sürücünün gözüne ait bilgileri hafızasındaki bilgilerle mukayese eden bilgisayar uyum sağlanırsa kapının açılması için komut veriyor. Tüm işlem 2 saniye sürüyor. 2 yıl içinde piyasaya çıkması beklenen sistemin maliyeti sadece 300-350 dolar olacak. (SABAH)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.