Yapi Ve Kredi Bankasi A.s.`nin, Anatepe Toplu Konut Projesinde (atasehir) Elde Edilen Hasilatin %6.42`si Oraninda Pay Sahibi Oldug

17.01.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yapi ve Kredi Bankasi A.S.`nin, Anatepe toplu konut projesinde (Atasehir) elde edilen hasilatin %6.42`si oraninda pay sahibi olduguna ve bu nedenle T.Emlak Bankasi aleyhine 1.875 milyar TL`lik icra takibi baslattigina iliskin basinda yeralan habere istinaden Borsa Baskanligi`nca istenen aciklamaya cevaben gonderdigi 17.01.1997 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir.

"Ilgi:17.01.1997 tarih, 4/GID-108/MS/725 sayili yaziniz. Ilgi`de belirtilen yazinizla istenen konu ile ilgili aciklamalarimiz asagida sunulmustur.
1-Anadolu Bankasi A.S. ile Bankamiza rasinda akdedilen 16.09. 1996 tarihli insaat sozlesmesi ile Emlak Bankasi Eksan Insaat A. S.`ni muteahhit olarak gorevlendimistir. Sozlesmeden once bedeli 66 milyar TL olan arazi sahibi sirketlerin hisselerinin %70`i Eksan Sirketler Grubu`na, %30`u istirakimiz Bayindirlik Isleri A. S.`ne devredilmis bulundugundan; Bankamizin arazilerin sahibi sirketlerin hisselerinin devri nedeniyle olan alacaklari Anadolu Bankasi tarafindan garanti edilmis ve gerceklestirilecek Toplu Konut Projesi Insaati hasilatinin sozlesmenin 5/c madesi uyarinca;
-6.42`i dogrudan Bankamiza
-1.08`i istirakimiz Bayindirlik A.S. araciligi olmak uzere
-7.50`nin Bankamiza odenecegi kabul ve taahhut edilmistir.
2-Bilindigi uzere daha sonra Anadolu Bankasi ile T.Emlak Bankasi birlestirilmis ve sozlesmenin tum yukumlulukleri T.Emlak Bankasi`na gecmistir.
3-T.Emlak Bankasi tarafindan 25.12.1990 tarihinde tum arazi Toplu Konut Idarei Baskanligi`na satilmis, 1993 yilinda ise bu kez toplu Konut Idaresi Baskanligi arazileri iadeten satis proseduru icinde T.Emlak Bankasi`na devretmistir.
4-Sozlesme konusu parsellerde 1993 yilinda bu kez muteahhitler degistirilerek insaata baslanmasina ragmen Bankamiza bir odeme yapilmamasi karsisinda T.Emlak Bankasi`ndan sozlesmeye dayali alacagimizin odenmesi talep edilmis ise de, Banka 03.12.1993 tarihli 224 sayili yazisi ile fiili ve hukuki gelismelerin yapilan edgerlendirmesi sonucunda, hasilat payi seklinde bir alacagimizin olmadig bildirmistir.
5-T.Emlak Bankasi`nin bu bilmidirini takiben karsilikli olarak muteaddit gorusmeler yapilmis ve sonunda fiili ve hukuki olarak Insaat Sozlesmesi`nin sona erdigi iddiasi ile insaat hasilatindan herhangi bir sekilde pay alamayacagimizin ifade edilmesi karsisinda Bankamizca Yargi yoluna basvurulmustur.
6-06.10.1994 tarihinde Istanbul Asliye 5. Ticaret Mahkemesi`nde acmis oldugumuz davada, o tarihe kadar satisi yapilan konutlarin hasilatinin, 6.42`sinin Bankamiza odenmesi gerektigi; T.Emlak Bankasi`nin hic bir suretle sozlesme hukumleri disina cikamayacagi belirtilerek simdilik kaydiyle birikmis satis hasilatinin 100.000.000.000.-TL`sinin tahsili tale edilmis, fazlaya dair talep hakkimiz ile munzam zarar talep hakkimiz sakli tutulmustur.
7-T.Emlak Bankasi`na, Mahkeme karari geregince islem yapilmasi, ilama dayali alacagimizin odenmesi, sozlesme hukumleri geregince birlikte alinacak kararlar konusunda bir araya gelinmesini hatirlatir ihtarname keside edilmis ise de bir sonuc alinanamistir.
8-IHtarnameden sonra Banka tarafindan, yine taleplerimize cevap verilmemistir. Bunun uzerine yukarida bahsi gecen ilamin icra yolu ile infazi istenmis ayrica; bu gune kadar yapilan satis hasilat alacagimizin yine kismen tahsili icin ilamsiz icra takibi yapilmistir. Bu takibe vaki itiraz uzerine de Istanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi`nde ilgi yaziniza konu dava acilmistir." (IMKB BULTEN)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.