Uzmanlardan hisse önerileri

29.09.2014 - 15:03 | Son Güncelleme :

Hafta başında sakin seyir izleyen piyasalar, dolar endeksinde devam eden yükseliş eğilimi nedeniyle mevcut seviyeleri koruyamadı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/piyasa_9988.jpg">

En önemli gündem Fitch

TEB Yatırım Men. Değ. Genel Müd. Yat. Mer. Direktörü Atilla Esen

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Hafta başında sakin seyir izleyen piyasalar, dolar endeksinde devam eden yükseliş eğilimi nedeniyle mevcut seviyeleri koruyamadı. Özellikle endekste 76.000 destek seviyesinin kırılması sonrasında oluşan 'omuz-baş-omuz' teknik formasyonu sebebiyle satışlar hızlandı. Para politikasından hiç bir aksiyon çıkmaz iken dolarda günlük satım miktarı 40 milyon dolara yükseltildi. Dolardaki yükseliş eğilimi ABD'nin beklenenden önce ve daha fazla faiz artırımına bağlanıyor. Ancak dolardaki yükseliş devam ederse, ABD ihracatına olumsuz etkisi gündeme gelebilir. Bu hafta yurtiçinde eylül enflasyonu ve Fitch'in Türkiye değerlemesi en önemli gündem maddeleri. Fitch'in görünümü negatife çekmesi beklentiler dâhilinde. Yurtdışında ise ABD gelir harcamaları verisi, tarım dışı istihdam ve işsizlik takip edilecek. Endekste 73.000 seviyesi önemli destekken, 76.000 seviyesi ise direnç konumunda.

Ekonomist Dergisi



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kardemir_4556.jpg">

Kardemir (D)'de hedefimiz 2,47 TL

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Bora  Tezgüler

Kardemir (D) için önerimiz 'Endeks Üzerinde Getiri' olurken, 12 aylık hedef fiyatımız 2,47 TL seviyesinde. Kardemir 2014 dördüncü çeyrek satış programını açıkladı. Buna göre kütük ve blum satışları 390 bin ton (2013 dördüncü çeyrekte gerçekleşen: 181 bin ton), inşaat demiri l6l bin ton (2013 dördüncü çeyrekte gerçekleşen: 153 bin ton), profil + ray 90 bin ton (2013 dördüncü çeyrekte gerçekleşen: 78 bin ton) oldu. Şirket her çeyrek satış programı ilan eder ve açıklanan tutarların yüzde 40'ı öncelikli müşterilere (Kardemir hissedarı olanlara) ayrılır, geri kalan yüzde 60 serbest satışa konu olur. Öncelikli müşteriler 29 Eylül tarihine kadar ürün miktar listelerini şirkete iletmeleri gerekiyor.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tekfen_65000.jpg">

Tekfen, olumsuz havayı üstünden attı

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Emin Tay

Geçen yılın olumsuz etkilerini atlatmaya başlayan Tekfen Holding için önümüzdeki dönemde 'Endeksin Üzerinde Geliri' bekliyoruz. Hedef fiyatımız olan 5,78 TL seviyesi yükseliş potansiyeli taşıyor. Geçen yıl Fas ve Türkmenistan işlerinde beklenmedik olumsuzluklar yaşayan Tekfen Holding'in, 2014 yılı ilk altı ayı itibariyle mali yapısında normalleşme gözleniyor. Şirket yönetimi, 2014 yılı sonunda 25 milyar TL satış  geliri ve 396 milyon  TL FVAÖK bekliyor. Libya'daki faaliyetler önceden dondurulduğu için Libya'da yaşanabilecek olası siyasi gerginlik Tekfen'in kârlılığında veya satış gelirlerinde herhangi bir olumsuzluğa neden olmayacaktır. Şirketin, Irak'ta yaşanan gelişmelerden ise ciddi etkilenmesini beklemiyoruz. Tekfen'in Irak'taki iş miktarı, gelirlerinde çok küçük bir paya sahip.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/petkim_64.jpg">

Petkim'in finansalları güçlü gelebilir

Global Menkul Değerler Kıdemli Analisti Hasan Bayhan

Petkim'in üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını ekim sonu kasım başı gibi açıklamasını bekliyoruz. Üçüncü çeyrekte şu ana kadar güçlü seyreden petrokimya fiyatları ve göreceli olarak zayıf kalan hammadde nafta fiyatları şirketin operasyonel performansını destekler diye düşünüyoruz. Petkim son dönemlerde Petlim limanının yüzde 30 hissesinin Goldman Sachs'a 250 milyon dolar bedel ile satma kararı aldı, bu sürecin de yakın zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz. Hatırlanacağı üzere, SOCAR Petkim'i 2008 yılında 4 milyar dolar üzerinden satın almıştı. Şirketin şu anki piyasa değeri ise sadece 1,6 milyar dolar civarında. Yönetimin şirket değerini ortaya çıkarmak için katma değerli yatırımlara devam etmesini bekliyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/akcansa.jpg"> 

Akçansa'da destek 13,70'de

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Türk

“Kentsel dönüşüm çalışmalarının en yoğun yaşandığı Marmara Bölgesi'nde iki fabrikaya sahip olan ve 3'üncü Köprü ile Avrupa yakasında bağlantı yollarının beton tedarikini yapan Akçansa'yı, 3'üncü Havalimanı, Kanal İstanbul ve Avrasya Tüneli gibi projelere yakınlığı dolayısıyla da beğeniyoruz. Teknik olarak 13,70 TL'yi önemli destek seviyesi olarak takip ettiğimiz hissede önerimiz 16,00 TL hedef fiyat ile 'al' yönünde tavsiyemiz var. Akçansa'yı artan satışların yanında güçlü operasyonel kârlılık ile beğeniyoruz. Düşen maliyetlerde elektriğe yapılmayan zamlarla birlikte, önceki yıllarda alternatif enerji konusunda devreye giren yatırımların etkili olmaya devam ediyor. İlk yarıda yüzde 118'lik artışla 138 milyon TL net kâr açıklayan Akçansa, 202 milyon TL de FVAÖK yazdı.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/aygaz.jpg"> 

Aygaz primli işlem görüyor

Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Seda Yalçınkaya

9,07 desteğinden güç alarak yukarı hareketlerine devam eden Aygaz'ın, 9,50 direncinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda hisse hedef fiyatımızı 10 TL olarak öngörüyoruz. Şirketin toplam LPG satışları yılın ilk yarısında 833 bin ton seviyesine ve yurtdışı satışlarının önemli bir kısmını oluşturan LPG ihracatı, transit satışları 126 bin ton seviyesine ulaştı. Şirketin F/K oranı sektör ortalamasının üzerinde ve hisse primli işlem görüyor. Bir önceki yılın aynı dönemine oranla brüt ve faaliyet kârında azalış gözlemlense de, şirketin net kâr marjı yükseldi. Aygaz'ın piyasada tüplü gazda yüzde 43, otogazda ise yüzde 24 pazar payıyla en güçlü oyuncu konumunda olmasını desteklerken, gazla ilgili enerjinin tüm alt segmentlerinde de genişleme fırsatlarına sıcak bakılması şirketin büyüme hedeflemesi arasında.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/trakyacam.jpg">

Yatırımlar Trakya Cam'ı yukarı taşır

ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar

Trakya Cam hisseleri için 3,20 TL hedef fiyatla yükseliş potansiyeli öngörüyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında başta Rusya olmak üzere yatırımlarını ve üretim hatlarını artıran şirketin uzun vadede yatırımları tamamlandıkça katma değer artışı yaratıp finansal tablolarına olumlu yansımasını bekliyoruz. Trakya Cam, 2014 Nisan ayı itibariyle yeni düz cam üretim hattını faaliyete geçirdi. Şirket, yurtiçi ve yurtdışında yatırımlarına devam ederek 2014 yılının ilk altı ayında 275 milyon TL yatırım harcaması yaptı. Söz konusu yatırımların yanı sıra Rusya'da yeni üretim hatlarını devreye alan Trakya Cam; 2014 yılı ilk yarısında satış gelirini 2013'ün eş dönemine göre yüzde 64 artırarak 953 milyon TL'ye yükseltti.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/selcuk_7.jpg"> 

Selçuk Ecza'da getiri 'Endekse Paralel'

İntegral Menkul Değerler Analisti Yezdan Aydın

Yükselme potansiyeli gördüğümüz Selçuk Ecza Deposu için önerimiz 'Endekse Paralel Getiri' yönünde olurken, hisse başına hedef fiyatımız 2,35 TL seviyesinde. 7,85 F/K ile sektöre göre oldukça iskontolu işlem gören şirket, 0,19 beta ile defansif özelliğe sahip. Son bir aylık periyotta hissenin yabancı girişlerinde kısmi bir bozulma görülse de endekste yaşanan sert satışlara sınırlı tepkime verdiği görülüyor. Orta vadeli yükselen kanalda hareket eden hissede, 2,15-2,30 aralığında fiyatlarda sıkışma yaşanırken, düzeltme seviyesi olan 2,10 fiyatının alım fırsatı yaratabileceğini düşünüyoruz. İlaç endüstrisinin sabit kur sistemindeki güncelleme taleplerinin karşılıksız kalması, firmaları olumsuz etki ederken, şirketin satış rakamlarında ve büyümesinde negatif etki yaratmadığını görüyoruz.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.