DYP`den Söylemez: Alternatif Yok Demek İhanettir

15.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Ülkeyi Bu Duruma Getiren Hükümete (Alternatifi Yok) Demek Demokrasiye İhanettir -Bunu Diyenler Krizden Medet Umanlardır -Söylemez, ABD Başkanlığına Seçilen Bush`U, Türk Dostu Olduğunu Belirterek Kutladı.


ANKARA (A.A) - 15.12.2000 - DYP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, TBMM`de çok çeşitli hükümet alternatifleri bulunduğu ve Türkiye`nin hükümetsiz kalmasının mümkün olmadığını belirterek, Ülkeyi bu duruma getiren hükümete (alternatifi yok) demek demokrasiye ihanettir. Bunu diyenler krizden medet umanlardır dedi. Söylemez, DYP Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, ülkede, hükümet boşluğu nedeniyle büyük bir sosyal ve ekonomik kriz yaşadığını öne sürerek, çarenin millette olduğunu söyledi. Hükümetin yaşanan bunca olumsuzluklar sonucunda yanlışlarda hala ısrar etmesini anlamanın mümkün olmadığı ve Türkiye`de yaşanan bu olumsuzlukların bir başka ülkede yaşanması durumunda hiçbir sorumlu yöneticinin görevde kalamayacağı görüşünü dile getiren Söylemez, şöyle konuştu: Yaşanan bu ekonomik ve sosyal krizde, bu hükümet kadar 11 ay boyunca bu yanlış programı destekleyen hükümet yanlılarının da payı vardır.


Gelinen noktada bu programa itirazsız, kayıtsız, şartsız destek veren çevreler dahi bugün itiraz etmeye başlamıştır. Artık TÜSİAD ve TOBB`nin bile hükümeti taşımaz noktaya geldiğini görüyoruz. Çok geç de olsa, bunu demokrasi adına olumlu bir gelişme sayıyoruz. Üç yıllık program 11 ayda iflas etmiştir. Ama hükümet yanlışta ısrarda kararlıdır. Panik içinde yurtdışı kredilere dahi garanti vererek herkesi şaşırtmıştır. Hükümeti bu garantiyi açıklamaya davet ediyorum. Bu başarısız ekonomik yönetim değişmelidir, bu iktidar değişmelidir ve Meclis`e başvurulmalıdır. Bu da olmadığı takdirde Türkiye artık bir genel seçimi tartışmaya başlamalıdır. Siyasi iktidarın koalisyonu bozmamak adına kendisine dayatılan her türlü karara imza attığını iddia eden Söylemez, hükümete destek veren çevreleri de uyardıklarını belirterek, Bunları görmezden gelen ve göstermeyen çevreler yüzünden ülke bu haldedir. Herkesi özeleştiri yapmaya ve bu yanlıştan dönmeye çağırıyorum dedi.


CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI

Söylemez, ülkenin içinde bulunduğu tabloyu milletin hak etmediğini ve DYP olarak Türkiye`yi bu çıkmazdan çıkarmaya kararlı olduklarını kaydederek, Şişenin kapağı açılmıştır. Cin şişeden çıkmıştır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olamaz. O nedenle kadro ve birikimiyle bu işlerin altından ancak işin ehilleri çıkabilir diye konuştu. Türkiye`nin IMF ile görüşme sürecini yeniden başlatması gerektiğini kaydeden Söylemez, basın toplantısının sonunda ABD Başkanlığı`na seçilen George Bush`u kutladı. Bush`u Türk dostu olarak tanımlayan Söylemez, göreve gelmesinin Türkiye`nin IMF ve Dünya Bankası ilişkileri açısından bir şans olabileceğini de sözlerine ekledi. Bir gazetecinin Genel Başkanınız iktidara talip olmadığını açıkladı. Meclis`ten nasıl bir alternatif çıkabilir. Siz içinde olabilir misiniz? sorusunu ise Söylemez şöyle yanıtladı: Meclis`ten çok çeşitli alternatifler çıkabilir. Hükümete (alternatif yok) demek demokrasiye ihanettir. Türkiye`nin hükümetsiz kalması mümkün değildir. Meclis`te alternatif tükenirse çare millettedir. (Hükümet alternatifsizdir) diyerek, ülkeyi böyle bir tabloya mahkum edebilir miyiz? Bunu diyenler bu krizden medet umanlardır. Demokrasilerde her hükümetin alternatifi vardır.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.910 Değişim: 1,99% Hacim : 95.998 Mio.TL Son veri saati : 17:07
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4436 Değişim: -0,13%
Düşük 32,3718 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7365 Değişim: -0,67%
Düşük 34,7155 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.443,52 Değişim: 0,30%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.