İş dünyası, Yıldırım'ın adaylığını nasıl karşıladı?

19.05.2016 - 22:59 | Son Güncelleme :
İş dünyası, Yıldırım'ın adaylığını nasıl karşıladı? | Politika Haberleri

İş dünyasından yapılan yazılı açıklamada,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilmesi değerlendirildi.

İş dünyası temsilcileri, 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan AK Parti 2.Olağanüstü Kongresi'nde başkan adayı olacak olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin başkan adayı olmasını değerlendirdi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, demokrasilerin vazgeçilmez aracının seçimler olduğunu, ülkeler gibi siyasi partilerin de kendi içlerinde seçime giderek yeni genel başkan seçmelerinin çok doğal olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday olarak belirlenmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirten Olpak, "İmza attığı projelerle 'İcraatçı Bakan' unvanını alan, AK Parti'nin kurucularından Sayın Binali Yıldırım'ın tecrübesi ve vizyonuyla, şimdiye kadar olduğu gibi, ülkemize bundan sonra daha da önemli katkılar sağlayacağına inancımız tamdır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

'HÜKÜMETLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkenin geleceğinin inşasında hükümet ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Olpak, "Bu vesileyle görevini devredecek olan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na da teşekkür etmek istiyorum. Sayın Davutoğlu, zor zamanlar geçirdiğimiz günlerde, duruşu ile ülkemize çok önemli katkılar sağlamıştır. Görev süresi içerisinde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine minnettarız. Gelecek hayatında kendilerine başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

İHKİB: İSTİKRAR DEVAM EDECEK

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Yıldırım'ın Bakanlık yıllarında gösterdiği performansın ülkemizin üretken ve birikimli bir liderin yönetimine geçtiğinin önemli bir göstergesi. Türkiye hedeflerini gerçekleştirme yolunda hızla ilerlerken, Başbakan değişiminin büyük bir olgunluk içinde tamamlanmış olmasını ülkemiz adına bir kazanım olarak değerlendiriyorum." dedi.

Haberin Devamı

Güçlü bir kenetlenme ve dayanışmayla istikrarın devam edeceği beklentisinde olduklarının altını çizen Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yıldırım'ın Türkiye'nin ekonomi ve siyasal geleceğini belirlemede uyumlu bir çalışma dönemi geçireceklerine inandıklarını aktardı.

BMD: GELİŞİM ARTARAK SÜRECEK

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, Türkiye'de siyasi istikrar ve güvenin devamının ekonomik performans açısından büyük önem ifade ettiğini kaydetti ve Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulacak olan yeni hükümetin başarılı bir ekonomik performans sürdüreceğine inandıklarına vurgu yaptı.

Kariyo, "Son 10 yılda markalarımızın elde ettiği başarılarda, ekonomik ve siyasal istikrarın kesintisiz devam etmesinin önemli bir payı var. Önümüzdeki dönemde de ülkemizde marka ekonomisine dönüşümü önceleyen politikalarla, markalarımız gerek Türkiye, gerek dünyadaki gelişimini artırarak sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

TASD: EKONOMİYİ POZİTİF ETKİLEYECEK

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin, bu dönüşüm sürecinin ekonomiye pozitif etkilerinin olacağını belirterek, ekonomi yönetiminin yerli üretimi desteklemeye ve ithalata karşı tavrının devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Çetin, "Bölgesel bir güç olma yolunda güçlü adımlar atan Türkiye'nin, ekonomisinin de içeriden veya dışarıdan gelebilecek darbelere karşı son derece dayanıklı olması gerekiyor. Ayakkabı sanayicileri olarak daha fazla üretim, istihdam ve ihracat için yeni hükümetimiz ile de yan yana çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TGSD: ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARA ODAKLANILMALI

Haberin Devamı

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, geride bıraktıkları yıllarda seçimlerle çok zaman kaybettiklerini hatırlatarak, artık vakit geçmeden ekonomiye odaklanmaları gerektiğini vurguladı.

Fayat, "Daha önce hazırlanan eylem planlarının uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Ekonominin çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Bu sorunları çözecek olan hükümetlerdir. Sayın Binali Yıldırım'ın kuracağı hükümetin, Türkiye'nin ulusal, bölgesel ve ekonomik sorunlarına çözüm üretip, biran önce reformları hayata geçirmesini bekliyoruz" şeklinde görüş belirtti.

TİM: 2023 HEDEFLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Konuya ilişkin Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) yapılan açıklamada ise Yıldırım'ın aday gösterilmesinin büyük bir memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bunun 2023 hedeflerimiz doğrultusunda istikrar ve uyum açısından önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bakanlığı döneminde altyapı yatırımlarında ve kalkınmada öncelikli projelerde gösterdiği gayreti ve başarıyı yakından takip ve takdir ettiğimiz Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulacak yeni kabinenin daha önce de olduğu gibi Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaştırılması için, önümüzdeki yıllarda daha fazla yatırım daha fazla üretim ve daha fazla ihracat ile büyümemiz için çaba harcayacağına yürekten inanıyoruz."

'BİZİM İÇİN GURUR'

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yıldırım'ın yatırımcı ve yaptırımcı bir bakan olarak İzmir'e ve Türkiye'ye önemli hizmetler yaptığını dile getirirken şöyle dedi:

"Çözüm odaklı ama hızlı çözüm odaklı bir Başbakan'a sahip olmak ülkemize yeni açılımlar ve fırsatlar getirecektir. İş alemi olarak çözüm odaklı bir Başbakan'a sahip olma fırsatını değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca İzmir milletvekili olması bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Binali Yıldırım, soyadı gibi yıldırım hızıyla sorunları çözer. Bu nedenle biz iki kez kendisine İzmir Ticaret Odası İzmir Şehrine Katkı Ödülü vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İzmir kendisini seçmediğinde dahi İzmir'den hiç kopmadı. Kentimizin en küçük sorunu ile dahi yakından ilgilendi. Bu karar moralimizi yükseltti. Çünkü Binali Yıldırım, uzlaşmacı, çözüm odaklı bir siyasetçi. Bu moralle, ülkemizi daha iyi noktaya götürmek için çaba göstermeliyiz, daha çok çalışmalıyız." 

EBSO: BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar şunları söyledi;

"Yatırım yapan, üreten, katma değer oluşturan, istihdam sağlayan, döviz kazandıran bir kesimin başkanları olarak; bizleri dinleyen, anlayan ve çözüm odaklı sayın Binali Yıldırım’ın isminin açıklanmasından büyük memnuniyet duymaktayız." 

İZMİR TİCARET BORSASI: İCRAATLARINA KATKI VERECEĞİZ

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye zor günlerden geçerken iktidar partisinin en iyi seçimi yaparak Binali Yıldırım'ı yeni Genel Başkan ve Başbakan Adayı olarak kamuoyuna açıkladığını ifade etti. Kestelli, şöyle dedi:

"Bu karar büyük bir siyasi iradenin tecellisidir. Sayın Yıldırım'ın temayül yoklamasında aldığı yüksek oy da bunun kanıtıdır. Türkiye büyük hedefleri olan büyük bir ülkedir. Bu yolda ihtiyacı olan iki önemli güç, sağlam bir siyasi irade ve güçlü bir icraattır. Çünkü iş dünyası olarak biliyoruz ki bu topraklarda ancak güçlü bir siyasi duruş sergiler ve herkesten çok çalışırsak varlığımızı büyütebiliriz. Kentimizin milletvekili olan, İzmir ve İzmirlileri çok iyi bilen böylesi değerli bir ismin ülke yönetiminde daha büyük bir rol üstlenmesi Türkiye'miz açısından son derece sevindiricidir. Ülkemizin sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde, tıpkı küresel kriz öncesi yaşadığımız gibi yeni bir 'take off' (Havalanma) dönemine gireceğine inancımız tamdır. İş dünyası olarak bize düşen görev sayın Binali Yıldırım'ın icraatlarına katkı vermek olacaktır. Kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." 

EGİAD: ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLACAK

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya şunları söyledi;

"İzmir için yaptığı projeler kendisinin kentimiz katında en önemli referanslarındandır. Gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda gerekse İzmir Milletvekili adaylığı ile kentimize verdiği önemi göstermiştir. Her fırsatta İzmir için yeni projeler üreten, çalışkanlığı ve icraatları ile tanıdığımız Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı kentimiz ve ülkemiz için hayırlı olacaktır." 

KOSBİ: İZMİR'E KATKILARI SÜRECEKTİR

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk bölgenin kurulduğu ilk günden bu yana Yıldırım'ın çok desteği olduğunu hatırlatırken, "İhtiyacımız olduğu her zaman bizim yanımızdaydı. Bakanlığı döneminde İzmir'e önemli katkılar sağladı. Başbakanlığı döneminde de hem ülkeye hem de milletvekili olarak seçildiği İzmir'e değerli katkılarının artarak süreceğine inanıyorum" diye konuştu. 

EGİKAD: İZMİR ŞANSI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olarak hükümeti kuracak olmasından mutlu olduklarını ifade ederken, "Kendisi İzmir için elini taşın altına koyan, sürekli proje üreten ve sonuçlandıran bir isim. Başbakanlığı döneminde de İzmir'i unutacağını sanmıyorum. İzmir'in bu şansı iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 

 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.277 Değişim: 0,67% Hacim : 118.334 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.177 03.05.2024 Yüksek 10.287
Açılış: 10.237
32,3374 Değişim: -0,07%
Düşük 32,2330 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,8108 Değişim: 0,06%
Düşük 34,6979 03.05.2024 Yüksek 35,0006
Açılış: 34,7913
2.393,27 Değişim: -0,15%
Düşük 2.368,37 03.05.2024 Yüksek 2.413,16
Açılış: 2.396,82
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.