Köşk adaylığı ardından Erdoğan'dan önemli sözler

01.07.2014 - 11:57 | Son Güncelleme :

AK Parti’nin aylardır merakla beklenen Cumhurbaşkanı adayı açıklandı AK Parti'nin Köşk adayını Mehmet Ali Şahin açıkladı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdogan_kosk_2.jpg">

AK Parti’nin aylardır merakla beklenen Cumhurbaşkanı adayı açıklandı AK Parti'nin Köşk adayını Mehmet Ali Şahin açıkladı. Şahin cumhurbaşkanı adaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu duyurdu. Başbakan Erdoğan, adaylığının açıklanmasının ardından kürsüye geldi ve konuşmasını yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Halka hizmet için bir güzel yolculuğa hazırlanıyoruz. Bizi hasatten muhafaza et yarabbim. Bizi, ailemizi, tüm yol arkadaşlarımızı yolların tuzaklarından koru Yarabbim.

Allah'a hamdolsun. Mülkün sahibi, zaferin sahibi Allah'tır. Bu davayı, bu mücadeleyi bugünlere ulaştıran Allah'a hamdolsun.Bu davanın sancaktarlığını yapmış her bir kardeşimden Allah razı olsun. Ayaklarımızı doğruluk üzerine sabit kıl.Yarabbi senin iznin olmadığı sürece hiçbir şey kıpırdamaz. Hayır işlerimizi kolaylaştır. Bizi kibirden, hasetten muhafaza eyle. Bizi adaletsizlikten muhafaza eyle. Bizi ailemizi, yol arkadaşlarımızı muhafaza eyle. Tarık Bin Ziyad gibi arkamızda gemileri yakarak geldik. Bu milleti bir kez daha zaferle müjdele ya rab.

##$HABER_941939$##

Bugün çıktığımız kutlu yolculuğu hayırlara vesile eyle ya Rab. amin amin amin.Sen ki her şeye gücü yetensin. Bu mübarek günde dileğimiz odur ki, bu milleti bir kez daha zaferle müjdele yarabbi. Bugün çıktığımız kutlu yolculuğu Türkiye için, milletimiz için, insanlık için hayırları vesile et yarabbim. Amin... Amin... Amin...

Kardeşlerim hepinize teşekkür ediyorum. Yol arkadaşlarımı yürekten selamlıyorum. Aziz milletimi, bizim bu heyecanımızı paylaşan, yer yüzündeki tüm dost ve kardeşlerimi selamlıyorum. Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanlığı için aday gösteren tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece...

O ÇOCUĞUN BAKIŞLARINI HİÇ UNUTMADIM

Kardeşlerim 1994 yılıydı İstanbul'da yerel seçimler için gece gündüz çalışıyorduk. Manşetlerin diline aldırmıyorduk. Birileri günlerce önceden zafer naraları atıyordu ama biz Allah'ın izniyle yolumuza devam veridiyorduk.İstanbul'un fakir bir semtinde dolaşıyorduk.7-8 yaşlarında bir kız çocuğu geldi. Elinde bir şey vardı geldi verdi. Annem dedi ki bizi unutmasın. Bir baktım iki bilezik. Kendisi de kolundaki bilezikleri verdi. O çocuğun bakışlarını hiç unutamadım. Pınarhisar'da o çocuğun bakışlarını unutamadım. Başbakan olduğumda yine o masum bakışlarını unutmadım.

ONLAR İTELEDİLER, BİZ GÜÇLENDİK

Onlar itelediler, onlar  tahkir ettiler, dışladılar, biz daha da azmettik. Her darbeyle daha da güçlendik.  Tüzüklerle, manşetlerle çarpışarak, darbelere göğüs gererek büyüdük. Kriterimiz  her zaman Hakk oldu. Kimin ne dediğine değil, Hakk'ın ne dediğine, adaletin ne  dediğine, milletin ne söylediğine baktık.

TEMİZ YÜREKLER İÇİN SİYASET YAPTIK



TEMİZ YÜREKLER İÇİN SİYASET YAPTIK

- Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Bilmiyorum ne haldayız, gidiyoruz gündüz gece.
- Yoksul olduğu için insan yerine konulmayan, adam gibi adam gibi adamlar için siyaset yaptık.
- İtelenen o temiz yürekler için siyaset yaptık.
- Filistin için, Mısır için, Suriye için, Irak için, Afganista'nın mazlumları için siyaset yaptık.
- Siyaseti makam için, mevki için yapmadık.
- Diklenmeden dik durduk, ağır başlı olduk, soğuk kanlı olduk, sabrettik.
- Bizi sevmeyenleri de sevdik. Bize oy vermeyenlere ayrım yapmaksızın hizmet götürdük.
- Türkiye, bize oy verenler kadar vermeyenlerin de ülkesidir.
- 77 milyonun dost ve kardeş olduğu bir Türkiye hayal ettik.
- Barışın hakim olduğu bir Türkiye hayal etti. Belli kesimlerin, belli zümrelerin değil, herkesin özgürce varlığını sürdürdüğü bir Türkiye hayal ettik.
- Hiç bir zaman kutuplaştıran olmadık.
- 200 yıldır sistemli şekilde özgüvenimizi kırmak istediler. Bizi tarihimizden koparmak istediler.

MUHALEFET SİYASET DIŞI BİR İSİM İSTİYOR AMA...

Siyaset dışı bir cumhurbaşkanıyla eski Türkiye'nin ruhunu çağırabileceklerini zannediyorlar. Cumhurbaşkanı'nın devletin tarafında, milletin karşısında durmasını istiyorlar. Bu durum artık kapattı. Hükümeti belirleyen millet artık cumhurbaşkanını da kendi hür iradesiyle belirleyecek. İnsanıyla arasına mesafeler koyan bir devlet, adil bir devlet olamaz.

EĞER CUMHURBAŞKANI SEÇİLİRSEM

Eğer seçilirsem devletle milleti kucaklaştıran, milletin tarafını tutan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Asla bir kesimin, partinin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olacağım. Bize oy versin veya vermesin herkesi cumhurbaşkanı olacağım.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELEYE DEVAM

Erdoğan konuşmasında, çözüm sürecinin devam edeceğini, paralel yapıyla kararlılıkla mücadele edileceğinin mesajlarını verdi. Erdoğan, "Paralela yapılanmayla mücadeleye devam edeceğiz. Bu kirli yapıyı hukuk içinde, hızla tasfiye edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, yeni anayasanın öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacağını da kaydetti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN BÜYÜK TEZAHÜRAT EŞLİĞİNDE SALONA GİRDİ

Eşi Emine Erdoğan ile el ele sahneye çıkan Başbakan, salonu selamladı. Başbakan'ın sahneden inmesinin ardından salondakiler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

İstiklal Marşı'nın ardından AK Parti'nin seçim şarkılarından "Zor da olsa dönmem geri senin yolundan" adlı parça Başbakan Erdoğan'ın görüntüleri eşliğinde sinevizyondan gösterildi. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. Başbakan'ın eşi Emine Hanım'ın gözyaşlarını tutamadı, Erdoğan'ın da gözlerinin dolduğu görüldü.

AÇIKLAMAYI ŞAHİN YAPTI

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin cumhurbaşkanı adayını açıklamak üzere kürsüye çıktı.

İşte Şahin'in açıklamasından satır başları:

Sayın Genel Başkanım, Başbakanım, teşkilatımızın çok değerli mensupları, saygı değer hanım efendiler bey efendiler, bu anlamlı günde saatte, sizleri en içten duygularla, sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını ceanabı haktan niyaz ediyorum. hatırlayacaksınız 2007 yılında 10’ncu cumhurbaşkanın görev süresi dolmuştu. TBMM 11’nci cumhurbaşkanını seçecekti. Biz AK Parti olarak anayasaya yasalara ve meclis iç tüzüğüne uygun şekilde hazırlıklarımızı yapmıştık. Ancak hiçbir seçimde öne sürülmeyen şartlar biz cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman önümüze çıktı. Hukuk ayaklar altına alındı, ideolojiler hukukun üstüne çıktı.

Ancak biz hiçbir zaman hukuksuzluğa eğmedik, eğemezdik.

Milletimize gittik, olup bitenleri milletimizle paylaştık. Öncelikle anayasayı değiştirmek suretiyle, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayacak değişikliği gerçekleştirdik. Önce Meclis’te 11’nci cumhurbaşkanımızı seçtik, ardından anayasa değişikliğini referanduma götürdük. Şükran borçluyuz ki yüzde 70’e yakın bir oyla anayasa değişikliğini milletimiz onayladı.

Sevgili gönül dostları işte bugün cumhurbaşkanını halkın belirleyeceği bir seçime hazırlanıyoruz. Biz AK Parti olarak uzun bir aday tespit süreci yaşadık. Sayın Başbakanımızın, genel başkanımızın başkanlığında, her kesimle istişarelerde bulunduk. Teşkilatlarımızla belediye başkanlarımızla görüştük. STK’ların ve siyasi partilerin görüşlerini aldık, halkın nabzını tuttuk. Milletin reisi cumhur olarak, cumhurun başı olarak görmek istediği ismi, nihayet tespit ettik.

"ADAYIMIZ BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Biliyorsunuz bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için en az 20 milletvekilinin imzasıyla aday gösterilmesi gerekiyor. Biz grubumuzdaki tüm vekil arkadaşlarımızın imzalarını topladık. Evet tüm milletvekili arkadaşlarımızın.

İmzalarıyla ittifaklarıyla cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. aziz milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı adayı genel başkanımız başbakanımız İstanbul milletvekili Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyorum.

Şimdi adayımızın kısa bir hayat hikayesini anlatacak belgeseli hep birlikte izlemeye davet ediyorum.

EMİNE HANIM GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdogan_kosk.jpg">

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan olarak açıklandı. Erdoğan'ın ismi açıklanmadan önce sinevizyonda Başbakan'ın görev yaptığı çeşitli dönemlere ait fotoğraflardan oluşan bir video gösterildi.

Sinevizyon gösterisi sırasında Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Erdoğan'ın görüntüleri Ak Parti'nin 2011 yılında seçim şarkısı da olan ''Zor olsa da, dönmem senin yolundan'' şarkısı eşliğinde gösterildi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.