Marshall`dan 12.2 Trilyonluk Cagri.

13.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
sermayepiyasalarinda bir ilk daha gerceklesiyor. Gelismis borsalarda sIk sIk rastlanan `cagri` yoluyla yatirimcilardan hisse senedi satin alma uygulamasi Turkiye`de ilk kez Marshall hissesenetlerinde yasanacak. Mart 1998 yilinda Uzunol ailesinin hisselerini satin alarak Marshall`in yuzde 60.56`ini kontrolune geciren Hollanda merkezli Akzo Nobel firmasi, piyasada bulunan ve sirket sermayesinin yuzde 39.44`une denk gelen hisse senetlerini satin almak icin 45 milyon 351 milyon 674 dolar ayirdi. (Yaklasik 12 trilyon 245 milyar lira). Marshall hisse senedi IMKB`nda haftayi 42 bin liradan (15.5 cent) kapadi. Akzo Nobel firmasi ise bin liralik nominal hisse senedi icin yatirimcilara 15.9 cent (yaklasik 43 bin lira) teklif etti. 20 Temmuz-7 Agustos tarihleri arasinda, elinde Marshall`a ait nama veya hamiline hisse senetlerini tutan yatirimcilar isterse bunlari 15.9 centten Akzo nobel`de Takasbank veya Is Yatirim ve Menkul Degerler sirketi araciligiyla satabilecekler. Cagri Akzo firmasinin gazetelere verdigi ilanlarla duyruldu. Turk boya pazarinin yuzde 30`una sahip olan Marshall`in 721.6 milyar lira sermayesi var. Sirketin yuzde 44.3`u Akzo`nun istiraki olan Tekyar Teknik Yardim A.S.`ye ait. Geri kalan yuzde 16.2`i dogrudan Akzo`ya, yuzde 2.8`si Yardimlasma Sandigi vakfi`na, yuzde 11.3`u Franklin Resources`e diger yuzde 25.4`u ise halka acik. Piyasada 284 milyon 572 bin adet Marshall senedi bulunuyor. Cagri yoluyla satin alma islemi gelismis borsalarda cok sIk karsilasilan bir uygulama. Borsada islem goren sirketin buyuk oranlarda hisse senetlerini almayi hesaplayan bir yatirimci, islemi borsadan yapmasi durumunda fiyat artislari olacagini biliyor. O nedenle ulkenin sermaye piyasalarini gozetleyen kurumunun denetiminde `Bu sirketin hisse senedini su fiyattan alacagim` diye ilan ediyor. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.022 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
995 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.