Taze kanı bulduk, geleceğimiz parlak

16.03.2006 - 09:25 | Son Güncelleme :

Tofaş CEO’su Alfredo Altavilla, Bugün Grande Punto kullanıcılarının yaş ortalaması 35’in altında. Grande Punto sahibi olan 2 bin Türk kullanıcının yüzde 60’ını daha önce Fiat marka otomobil kullanmamış olanlar oluşturuyor. Grande Punto, bizim ihtiyacımız olan genç ve taze kanı pompalamaya başladı. Grande Punto, Fiat markasının parlak geleceği için büyük bir adım dedi.

FIAT’ın yeni modeli Grande Punto, İstanbul’un iş, sanat ve eğlence dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı geceyle tanıtıldı. Tofaş CEO’su Alfredo Altavilla Grande Punto’nun güzel tasarımı, sağlamlığı, motoru ve farklı versiyonlarıyla küçük araçlar segmentinde Türkiye’de yeni moda olacağına inandığını söyledi. Altavilla, Grande Punto’nun Fiat markasının da yeni kahramanı olacağından emin olduklarını dile getirdi. Henüz 1 ay gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen aracın Türkiye pazarında büyük ilgi ve heyecan uyandırdığını dile getiren Altavilla, Şu an itibariyle Grande Punto 2 bin sipariş alarak yüzde 5’lik bir pazar payına ulaşmayı başardı dedi.

TAZE KAN POMPALIYOR: Grande Punto’nun sadece kısa vadede Fiat’ın satışlarını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda Fiat markasının dönüşümünde hayati rol oynayarak daha genç, sportif kitlelere hitap edilmesini sağlayacağını belirten Altavilla, şöyle devam etti: Bugün Grande Punto kullanıcılarının yaş ortalaması 35’in altında ve özellikle kadın alıcıların sayısı gittikçe artıyor. Şu ana kadar Grande Punto sahibi olan 2 bin Türk kullanıcının yüzde 60’ını daha önce Fiat marka otomobil kullanmamış olanlar oluşturuyor. Şunu ifade edebilirim ki Grande Punto, bizim ihtiyacımız olan genç ve taze kanı pompalamaya başladı. Grande Punto, Fiat markasının parlak geleceği için büyük bir adım.

857 MİLYON DOLAR: Fiat Auto Marka Direktörü Luca De Meo da Fiat’ın 1968 yılında Koç Grubu’nun ortağı olduğunu anımsatarak, son 10 yılda üretimin artırılması ve pazara yeni ürünlerin sunulması için 857 milyon dolarlık yatırım yapıldığını söyledi. De Meo, Yatırımlarımızın süreceğini de buradan teyit etmek isterim dedi. Grande Punto’nun Fiat için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren De Meo, Avrupa’daki geri dönüşümüzün öncüsü bu modeldir. Grande Punto geçtiğimiz Eylül ayındaki lansmanından bu yana 160 binin üzerinde sipariş aldı ve bu yılın Ocak-Şubat ayları itibariyle Avrupa’nın en çok satan otomobili oldu diye konuştu. Gecede konuşmaların ardından Ajda Pekkan ve Burhan Öçal sahne aldı.

RAKİPLERE FARK ATARIZ: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Avrupa’da büyük bir beğeniyle karşılanan Grande Punto’nun Türkiye’de de aynı ilgiyi göreceğine inancının sonsuz olduğunu söyledi. Aracın tasarımı, gücü ve güvenlik standartları ile ciddi bir rekabetin sürdüğü otomotiv sektöründe rakiplerinin önüne açık farkla geçeceğine inandığını dile getiren Koç, ürüne imza atan ekibi kutladı.

Büyük hedeflere koşma arzumuz kamçılanıyor

KOÇ Topluluğu olarak pek çok alanda olduğu gibi otomotiv sektöründe de güçlü ve lider konumlarını pekiştiren verimli bir yıla imza attıklarını belirten Mustafa Koç, Bu başarıda kuşkusuz Fiat ve Koç Topluluğu arasındaki güçlü ortaklık ve işbirliğinin de rolü büyüktür dedi. Tofaş’ın bu yıl da gurur kaynakları olduğunu ifade eden Koç, şunları söyledi: Bu haklı gururun en önemli nedenlerinden biri de Fiat’ın dünyadaki 4 büyük üretim merkezinden birini Tofaş’ın oluşturması ve binek araç segmentinde üretimini her yıl daha da artırmasıdır. Bunun sonucunda Tofaş otomotiv sektöründe yeni ve dinamik yaklaşımın temsilcisi olarak Türkiye pazarındaki payını da her geçen yıl ileriye taşıyor. İç piyasada sektörün en önemli oyuncularından biri olan Tofaş’ın Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticisi olması önümüzdeki yıl doğal hedefimizdir. Bulunduğumuz sektörlerde lider olmak topluluk olarak hedeflerimiz içinde en önemlilerinden biri. Fiat-Koç ortaklığından aldığımız güç ve enerji de 2006 yılında daha büyük hedeflere koşma arzumuzu kamçılıyor. Koç, geniş ölçekte bakıldığında da Koç-Fiat ortaklığının Türk otomotiv sektörüne sağlayacağı katkının, ülke ekonomisinin gelişimine önemli etki yapacağını belirterek, topluluk olarak da kendilerini global oyuncu olma hedefine bir adım daha yaklaştıracağını söyledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.