İşte geleceğin kentleri

18.06.2010 - 18:03 | Son Güncelleme :

GELECEĞİN KENTLERİ `SAKİN ŞEHİR OLACAK!!!

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gayrımenkul Zirvesi`ne katıldı, Cittaslow`un varış noktasının dünyadaki tüm kentlerin varış noktası olacağını söyledi.

Gayrımenkul sektörü ve ekonomi dünyasındaki gelişmeler ışığında sektör sorunlarının tartışılarak çözüm önerilerinin arandığı Gayrımenkul Zirvesi 10 İstanbul`da yapıldı. Sektör profesyonelleri ve dünyaca ünlü yabancı konuşmacıların yer aldığı zirvede, Geleceğin Kentleri oturumunda Türkiye`nin ilk ve tek Cittaslow (Sakin Şehri) Seferihisar`ın Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmacı olarak yer aldı.

Soyak Holding Ceo`su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel`in başkanlığında yapılan Geleceğin Kentleri oturumunda Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri`nde kurulmakta olan iki Eko-Kent ve Türkiye`de İzmir Seferihisar`la örneklenen Cittaslow (Sakin Şehir) akımı ve Türkiye`nin bu alanda atması gereken adımlar ve geleceğin kentlerinin hayatımızda yaratacağı farklar konuşuldu.

Ünlü isimler katıldı

Açılış konuşması yapan Amerikalı Fütirüst Mimar Roy Strickland Türkiye`nin 21. Yüzyıl`ın gözde ülkelerinde biri olma yolunda gittiğini ve Türkiye`de özel ve kamu sektörlerinin faydalanacağı modelleri anlattı.

Geleceğin Kentleri oturumunda konuşmacılar, Langan International Yönetim Kurulu Başkanı George E. Leventes, Mimar Frederic Schwartz, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimar Prof. Dr Peter Droege ve RE Bölüm Başkanı ve Direktörü Dr. Brian Anthony Ciochetti`den oluştu. Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sakin Şehir ve kriterlerinden bahsederek başladığı konuşmasında; Cittaslow`un çıkış noktası; yerel kalkınmanın yıkıcı olmadan da gerçekleşebileceğini, doğayı, değerlerimizi, geçmişimizi ve aynı zamanda geleceğimizi koruyarak da gelişebileceğimizi savunan ve bu yola sapmak isteyen kentlere, kasabalara ışık tutmaktır. Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için ortaya çıkmış bir harekettir dedi.

Vites küçültme kavramı

Cittaslow`un varış noktasının da dünyadaki tüm kentlerin varış noktası olması gerektiğini söyleyen Başkan Soyer; Gelecekteki kentlerin örnek modeli Sakin Şehir modelidir. Şehirlerin ortaya çıkışlarının insanların zorlu doğa koşullarından ve bilinmezlikten kaçarak birbirlerine sığınma istekleri olduğu öne sürülmektedir. Şehirler artık stresle, hava kirliliğiyle, trafik kazalarıyla ve ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle insanların birbirlerini yok ettikleri yerler halini almaktadır. Bilim, teknoloji ve üretimde uzman ve içinde bulundukları toplumu daha ileriye götürecek yeteneğe sahip insanların biraraya geldiği şehirler artık downshifting yani vites küçültme kavramıyla karşı karşıyadır. Uzman ve yetenekli insanlar küreselleşmenin yıkıcılığından kaçarak daha basit, daha rahat bir yaşamı tercih etmektedirler. Dünyada ve Türkiye`de Sakin Şehirlerin yaşam alanı olarak tercih edilmelerinin sebeplerinden birinin bu olduğunu düşünmekteyim diye konuştu.

(MİLLİYET EGE)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.159 Değişim: 0,00% Hacim : 91.156 Mio.TL Son veri saati : 17:57
Düşük 10.122 15.05.2024 Yüksek 10.241
Açılış: 10.171
32,1361 Değişim: -0,09%
Düşük 32,0822 16.05.2024 Yüksek 32,2507
Açılış: 32,1637
35,0748 Değişim: -0,05%
Düşük 34,9893 16.05.2024 Yüksek 35,2290
Açılış: 35,0914
2.474,04 Değişim: 0,25%
Düşük 2.463,16 16.05.2024 Yüksek 2.485,48
Açılış: 2.467,81
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.