Erdoğan: Star`ı hemen satın

18.02.2004 - 09:20 | Son Güncelleme :

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki akşam Kanal D`de soruları yanıtlarken, ‘‘Kamulaştırmadan yana değiliz. Başta Star TV ve Star Gazetesi olmak üzere TMSF`nin el koyduğu şirketleri bir an önce satmasını isteriz’’ dedi.

KANAL D`de önceki akşam Teke Tek programına katılarak Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamusallaştırmadan yana olmadıklarını belirterek Star TV ve Star Gazetesi`nin TMSF tarafından bir an önce satılmasını istediklerini söyledi. Uzan Grubu`nun TV ve gazetelerine el konulmasının bazı kesimler tarafından ‘‘basın özgürlüğüne müdahale edilerek gruptaki bazı yazarların işine son verildiği’’ şeklinde yorumlandığının belirtilmesi üzerine Erdoğan, burada sorumluluğun atanan üst yönetim kadrosunda olduğunu ancak kendisine gelen bilgiye göre, böyle bir şeyin de söz konusu olmadığını söyledi.

MAAŞLAR ÖDENECEK

Çalışanların bordro üzerinden maaşlarının ödendiğini ve ödeneceğini belirten Erdoğan, ‘‘Devletin ticari faaliyetlerden elini, eteğini çekmesi gerektiği’’ni her fırsatta dile getirdiğini anlattı. Erdoğan, TMSF`nin kısa sürede el koyduğu şirketlete müşteri bularak satmasının isabetli olacağını dile getirerek, ‘‘Benim şöyle bir ekonomik yaklaşımım var. Devlet, bizim dönemimizde, artık ticari ve ekonomik faaliyetlerden elini, eteğini çeksin. Bir taraftan biz özelleştirme yaparken, bir taraftan da kamulaştırma gayreti içinde değiliz. Böyle bir adımın hazzı içinde değiliz. İnanıyorum ki TMSF de değerini bulduğu anda bunları elinden çıkaracaktır’’ diye konuştu.

SADECE UZANLAR MI?

Başbakan Erdoğan, 22 batık bankanın bulunduğunu, bunlarla ilgili çıkan yasa çerçevesinde ‘‘gereğinin yerine getirileceğini’’ ifade ederek, TMSF`nin de atılması gereken adımları atacağına inandığını belirtti.

Altaylı`nın, insanların kafasında ‘‘sadece Uzanlara mı?’’ diye bir sorunun bulunduğunu dile getirmesi üzerine Erdoğan, ‘‘Hayır böyle bir şeyin olması mümkün değil’’ dedi. Bu 22 batık banka ile ilgili planlamanın yapıldığını ve haritanın ortaya çıktığını bildiren Başbakan Erdoğan, bu harita içerisinde görüşmelerin tek tek yapılacağını söyledi.

Kurum, TMSF ile uzlaşmışsa zaten işin bittiğini anlatan Erdoğan, ‘‘Uzlaşmamış olanlar, onlar gelip oturacaklar. Uzlaştı uzlaştı, uzlaşmadığı takdirde yasa neyse gereği yapılacaktır’’ diye konuştu.

İnandırıcı planı yok faizi bile ödeyemez

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, ‘‘Uzan Grubu`nun ödeme konusunda bir teklif getirip, getirmediğine’’ yönelik soruyu yanıtlarken, bu grubun, devletten barajları istediğini ve daha sonra ödeme yapma teklifinde bulunduğunu anımsattı. Uzanların istediği barajların, devletin olduğunu ve 59 yıllığına imtiyaz hakkının söz konusu grup tarafından alındığını anımsatan Erdoğan, ‘‘Bu barajlar kendilerine ait değil. Böyle bir saadet zincirini siz kime teslim etseniz, hepsi orada saltanatını sürer. Zor bir iş değil’’ diye konuştu. Erdoğan, Uzanlar’ın ödeme konusunda samimi bir planla kendilerine gelmediğini bildirdi. Erdoğan, olayın sadece faiz yönüne bakıldığında bile, Grubun bunu ödeyecek bir görüntü çizmediğini vurguladı.

ÇEAŞ ve Kepez`e el koymaya Danıştay onayı

219 şirketine TMSF tarafından el konulan Uzanlar`a bir kötü haber de Danıştay 10. Dairesi`nden geldi. Danıştay, Uzanlar`ın hükümetin, ÇEAŞ ve Kepez`e el konulmasına yönelik işlemlerinin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti. Bu karar, hükümet kararına vize anlamı taşıyor. Karar, gerekçesi yazılıp sonra taraflara tebliğ edilecek. Bu kararlara karşı, davacılar Çukurova Elektrik A.Ş ile Kemal Uzan itiraz edebilecek.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.267 Değişim: -0,10% Hacim : 103.322 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.202 06.05.2024 Yüksek 10.326
Açılış: 10.282
32,3136 Değişim: -0,07%
Düşük 32,1618 06.05.2024 Yüksek 32,4250
Açılış: 32,3374
34,8425 Değişim: 0,09%
Düşük 34,1255 06.05.2024 Yüksek 35,0070
Açılış: 34,8108
2.410,97 Değişim: 0,73%
Düşük 2.375,95 06.05.2024 Yüksek 2.419,34
Açılış: 2.393,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.