22.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSANIN ICINDEN:
EGS DIS TICARET: Bir suredir borsa kulislerinde EGS Dis Ticaret hissesine bir grubun girdigi konusuluyordu. Son gunlerde hareketlenen hissede bu grubun yaptigi alimlarin etkili oldugu one suruldu. Bize ulasan iddialardan biri bu grubun basini Fenerbahce Kulubu`nun ust duzey yoneticilerinden birinin cektigi yolunda. Hissedeki hareket ise borsa geneline bakildiginda cok kuvvetli gorunmuyor. Temkinli bir yukselis gozleniyor. 23 Mart`ta yukselisini baslatan hisse senedi o tarihte 27 bin liradan islem goruyordu. 15 islem gununde hisse senedi yuzde 39 oraninda yukselerek 37 bin 500 liraya cikti.
TUPRAS: Borsa kulislerinde sirketin 3 trilyon 500 milyar lira net kar aciklayacagi konusuluyor. Petrol fiyatlarindaki gerileme nedeni ile Tupras`in mali durumunun duzelmeye basladigini belirten borsacilar `Maliyeti dusuyor. Satis fiyatlarini ise degistirmedi. Bu nedenle yilin ilk uc ayinda kar aciklamasini bekliyoruz` diyor. Iddialardan biri de sirketin bilanco makyaji ile kar aciklayabilecegi. Bu gorusun savunculari Tupras`in bugunku kosullarda kar aciklamasinin mumkun olmadigini one suruyor. ayni kaynaklar, sirketin kara gecmesi halinde bunun siyasi bir sova donusturulmek istenecegini de one suruyorlar. Bu arada ozellestirme Yuksek Kurulu`nun bugun yapacagi toplantida Tupras`in ozellestirilmesi ve otomatik fiyatlandirmanin da gundeme gelmesi bekleniyor. Bu beklenti ile dun gun icinde 39 bin 500 liraya kadar yukselen Tupras tarihi zirvesini de bir kez daha kirmis oldu. Ancak hisse kapanisa dogru gelen satislarla gunu 36 bin liradan kapatti. Son derece sert fiyat hareketleri yasanan hisse senedi 28 Ocak`ta 34 bin liradan islem gorurken, yine ayni sertlikte bir dususle alti islem gununde 17 bin liraya kadar geriledi. Bu seviyeden yeniden yukselise gecen hisseler yuzde 120.58 artisla 37 bin 500 liraya cikti. Hissenin son bir haftadaki yukselisi ise yuzde 25 oldu.
UZEL MAKINA: Sirketin 1998`de cok iyi bilanco aciklayacagini yonelik cikartilan soylenti ozellikle Uzel Makina`ya yakin cevrelerin alimi ile desteklendi. Ancak bu cevrelerinhissede Market maker (piyasa duzenleyicisi) olmaya calistigi ve klasik spekulatorlerin `Once yukselt, sonra gumlet` seklindeki hareketlerini gerceklestirmedikleri gozleniyor. Son donemin oldukca hareketli hissesi 24 Mart`ta baslattigi sert yukselisi ile 13 islem gununde yuzde 54`luk artisla 43 bin liraya ulasti. Kisa surede prim yapan hissede dun satislar artinca, yuzde 7 deger kaybederek 40 bin liradan kapandi. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.008 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.